Eğitim İş Sendikası’ndan Atatürk’e hakaret eden kişi hakkında suç duyurusu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim İş Sendikası’ndan Atatürk’e hakaret eden...

Eğitim İş Sendikası’ndan Atatürk’e hakaret eden kişi hakkında suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2020 Salı - 18:01Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı - 18:04
Eğitim İş Sendikası’ndan Atatürk’e hakaret eden kişi hakkında suç duyurusu

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesince, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim İş sendikası Denizli Şubesi vekili Av. Hasan Akçil tarafından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, kullanıcı “U.M.U.U”nun mart ayının ilk haftasında yaptığı paylaşımlarda Atatürk’e hakaret ettiği belirtildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli Atatürk’ten bahsederken ‘hain olduğunu Türkiye’nin en büyük suçunu işleyen kişi olduğunu, Atatürk’e ancak aptalların değer verdiğini, Müslüman düşmanı olduğunu, Kuran’ı Kerime ve Peygamberimiz Muhammed S.A.V. karşı olduğun her şeye yalan ve uydurma dediğini’ söyleyerek, ülkemizin kurucusu Atatürk’ün manevi şahsına karşı asılsız ağır hakaretlerde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Kişinin aynı zaman dini değerleri de kullanarak, “sosyal medya yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu alenen işlediği” görüşüne de yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Ülkemizi ve vatan toprağımızı emperyalist güçlerden Kurtuluş Savaşı sayesinde ve bu uğurda şehit kanları dökülerek ancak kurtaran ve ülkemizi yeniden kuran bizim bugünler de olmamızı sağlayan Atatürk’e karşı işlenen bu ağır suçu kabul etmemiz mümkün değildir. Şüpheli sosyal medya üzerinden takipçileri ile  bu yazılarını paylaşmış, ancak sağduyulu sosyal medya kullanıcıları tarafından da tepki görmüştür” denildi.

Av. Hasan Akçil, şüpheliye ait sosyal medya hesabının siber suçlarla mücadele birimince incelenip, kimlik bilgilerine ulaşılarak kavuşturma açılmasını talep etti.