Aydoğan: Sendikal eylemlerimizin meşruluğu hukuken tescillendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Aydoğan: Sendikal eylemlerimizin meşruluğu hukuken tescillendi

Aydoğan: Sendikal eylemlerimizin meşruluğu hukuken tescillendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 11:56Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi - 12:44
Aydoğan: Sendikal eylemlerimizin meşruluğu hukuken tescillendi

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sendikal eylemlerin meşruluğunun mahkeme kararıyla hukuken tescillendiğini belirtti.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yazılı açıklamasında, nöbetçi öğretmenlerden görev tanımlarında bulunmamasına rağmen öğrenci servislerini denetimlerinin istendiğini, sendika olarak bu görevin yerine getirilmemesi konusunda eylem kararı aldıklarını anımsattı.

Bu karar doğrultusunda sendika üyelerinin kendilerine verilen görevi yerine getirmeyeceklerini idareye bildirdiğini, bunun üzerine bazı idarecilerin yıldırma amaçlı disiplin cezası verdiğini belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

“Üyelerimize verilen bu disiplin cezalarının iptali için açtığımız davada mahkeme, sendikal faaliyet hakkını bir kez daha tescillemiş, angaryacı anlayışa bir kez daha hukukun varlığını hatırlatmıştır. Bu yönüyle daha önce defalarca örneğini yaşadığımız üzere sendikamızca alınan bir eylem kararının daha meşruluğu ve haklı olduğu mahkemece tescil edilmiştir.

Eğitim-İş’in örgütlü mücadelesi dayatmacı anlayışa karşı sarsılmaz duruşunu bir kez daha ortaya koymuş, eğitim emekçilerinin hukukunun sonuna kadar takipçisi olduğunu bir kez hatırlatmıştır.
Eğitim-İş, eylemlerini yaparken doğru zeminde durduğunu, eğitim emekçilerinin sorunlarına haklı refleks gösterdiğini bir kez daha ortaya koymuştur.”