Aydoğan: Maaş promosyon sözleşmesi miktarı açık artırmayla belirlensin – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Aydoğan: Maaş promosyon sözleşmesi miktarı açık...

Aydoğan: Maaş promosyon sözleşmesi miktarı açık artırmayla belirlensin

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Kasım 2021 Salı - 09:22Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı - 11:04
Aydoğan: Maaş promosyon sözleşmesi miktarı açık artırmayla belirlensin

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yeni maaş promosyon sözleşmesinde eğitim çalışanlarına verilecek miktarın açık artırmayla belirlenmesini istedi.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Müdürlüğünün, il merkezinde çalışan yaklaşık 12 bin eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yenileyeceğini anımsattı.

2019’un şubat ayında Ziraat Bankası ile yapılan sözleşmenin 3 yıllık olduğuna işaret eden Aydoğan, bir önceki sözleşme döneminde imza kampanyaları düzenlediklerini, konuyu gündemde tuttuklarını, ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün daha şeffaf ve emekçilerin yararına bir sözleşme yapmak yerine yetkili sendika ile birlikte kısır bir sözleşme yaparak, eğitim emekçilerini sembolik rakamlara mahkum ettiğini belirtti.

Aynı hatanın bir kez daha yapılmamasını istediklerini dile getiren Aydoğan, “Emekçilerin hakkını korumak ve yükseltmek hepimizin görevidir. Bizler, izleyici olarak değil, söz hakkımızla o toplantıya katılmak istiyoruz. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde çalışan yaklaşık 12 bin kişiyi kapsayan maaş promosyon sözleşmesi ile 3 yıllık peşin 1801 TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Yeni yapılacak sözleşmenin taleplerimiz doğrultusunda açık artırma yöntemiyle yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kent merkezindeki maaş promosyon ücretinin ilçelere göre çok düşük kaldığını kaydeden Aydoğan, bu rakamın Acıpayam’da 4 bin 350, Buldan’da 3 bin 180, Çivril’de 4 bin 120, Aydın-Nazilli’de 6 bin 350 lira olduğuna dikkat çekti.

Çalışan sayısının çokluğunun engel görülmesi durumunda Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin ayrılarak sözleşme yapılması öneren Aydoğan, sözlerine şunları ilave etti:

“Hak ettiğimiz ücretin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak olan sözleşmenin en düşük memur maaşı baz alınıp taban sınır belirlenerek ihalenin tüm sendika temsilcilerine söz hakkı verilerek yapılmasını talep ediyoruz.Eğitim-iş olarak eğitim emekçilerimizin hakkını her koşulda arayacağız. Konunun takipçisiyiz.”