Eğitim-İş 1.801 lira promosyonu düşük buldu – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim-İş 1.801 lira promosyonu düşük buldu

Eğitim-İş 1.801 lira promosyonu düşük buldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Aralık 2018 Perşembe - 18:39Güncelleme: 27 Aralık 2018 Perşembe - 18:39
Eğitim-İş 1.801 lira promosyonu düşük buldu

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir bankayla yaptığı promosyon anlaşmasında belirlenen bin 801 liralık rakamını düşük bulduklarını bildirdi.

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il merkezinde görev yapan yaklaşık 10 bin eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yenilediğini belirtti.

Bu konuya ilişkin 3 Aralık’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdikleri yazıyla taleplerini ilettiklerini, 5 Aralık’ta da bir açıklamayla kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Aydoğan, “Gördük ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendikayla işi örüp, bizleri yalnızca izleyici olarak sonucu görmeye davet etti. Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu” dedi.

“Sendikaların tamamını bu sürece katmanın ne sakıncası var? Bizim bilmemizi istemediğiniz bir durum mu var?” diye soran Aydoğan, şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




“Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürünleri sözleşmesi imzalattıklarını, bunu imzalamayanlara zorluk çıkardıklarını da biliyoruz. Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor?

Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? Bin 801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir.
Bu duruma Eğitim-İş olarak tepki gösteriyoruz. Üyelerimizle birlikte farklı çözüm yöntemlerini uygulamaya geçireceğimizi ve haklarımızı arayacağımızı kamuoyuna bildiririz.”