DENTUROD Başkanı Şen: Yılbaşı yasağını delmek isteyenlere dikkat! – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. DENTUROD Başkanı Şen: Yılbaşı yasağını delmek...

DENTUROD Başkanı Şen: Yılbaşı yasağını delmek isteyenlere dikkat!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2020 Pazartesi - 11:51Güncelleme: 28 Aralık 2020 Pazartesi - 11:56
DENTUROD Başkanı Şen: Yılbaşı yasağını delmek isteyenlere dikkat!

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yılbaşı yasağını apart ve villa kiralayarak delmek isteyenler olduğunu bildirdi.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, coronavirüs salgınının özellikle hizmet sektörünü istihdam ve gelir olarak olumsuz etkilediğini, otellerin çoğunun kapalı veya sınırlı hizmet üretmeye çalıştığını belirtti.

Yılbaşı döneminde de açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile sosyal izolasyon ve diğer sağlık önlemlerinin otellerde uygulandığını kaydeden Şen, “Bu yılbaşı dönemini kentimizde faaliyeti devam eden otellerimizde geçirecek olan yerli ve yabancı misafirleri, güvenli turizm tedbirleri çerçevesinde sade bir dinlenme beklemektedir. Yılbaşında dört günlük kısıtlamayı evinde geçirmek yerine otellerimizde geçirecek konukların evlerinden farklı olarak otellerimizde bulacakları, otellerimizin sunacakları dinlenme olanaklarıdır. Dernek olarak üyemiz otellerin hepsi açıklanan tedbirlere uymakta, sağlık ve güvenlik tedbirlerini azami yerine getirmektedir” açıklamasını yaptı.

Alınan önlemleri delmeye çalışanlar olduğuna dikkat çeken Şen, “İçişleri Bakanlığı kısıtlamalarına rağmen apart, villa kiralayarak delmeye çalışan, ve hatta bu aktiviteyi kalabalık arkadaş grubu ile toplu organizasyon haline getirerek müzikli, eğlenceli, danslı, dansözlü, DJ’li tatil paketine çevirenlerin, alınan bunca tedbirin boşa çıkmasına neden olacağını düşüyoruz. Emniyet güçlerinin bu tarz sorumsuzca toplu organizasyona katılanları tespiti ile, ilgili kişileri karantinaya alması ve hatta bu karantinanın kişilerin evlerinde değil, sosyal izolasyonun en fazla sağlanabileceği karantina merkezlerinde en az 15 gün süre ile toplumdan izole edilmesi beklentimizdir” ifadelerini kullandı.