Denturod Başkanı Şen: Öz denetim bu işin anahtarıdır – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denturod Başkanı Şen: Öz denetim bu...

Denturod Başkanı Şen: Öz denetim bu işin anahtarıdır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Eylül 2020 Cuma - 13:19Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma - 13:19
Denturod Başkanı Şen: Öz denetim bu işin anahtarıdır

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, coronavirüse karşı en etkin mücadelede anahtarın öz denetim olduğunu belirtti.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, yazılı açıklamasında, düğün ve cenaze gibi toplu etkinlik alanlarında önlemlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “Yasaklar zorlayıcı olamadı, denetimler yeterli olamadı, pandemi kurallarına uyulmadı. Toplu etkinliklerde salgın yayılım hızının artması ve bu durumun toplum sağlığını riske attığı gün gibi ortadır. Üstelik düğün, cenaze gibi etkinliklere ülkemizin ileri gelen bürokratlarının, vekillerinin, temsilcilerinin katılımı, hatta bu etkinliklerin evsahibi olmaları hem gerekenden daha kalabalığa yol açtı hem de kuralların daha da fazla esnetilmesine göz yumuldu” değerlendirmesinde bulundu.

Haziran ayında yeni normal kavramı ile hem sosyal yaşamın hem de ekonomik yaşamın yeniden faaliyetine izin verildiğini anımsatan Şen, “Ancak o kadar bariz bir başıboşlukla hareket ediliyor ki, yeni normal kavramı içerisinde devam etmesi çok muhtemel yaşam, yeni kısıtlamalar ve hatta daha vahim sonuçlar ile yeniden sekteye uğrayacak, duracak gibi görünüyor. Bugün serbestlik isteyenler yarın özgürlükler kısıtlanınca ne yapacak? Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde özgürce yaşamımıza ve ekonomik faaliyetlerimize devam etmeimkanı varken, sorumsuz serbestlik algısıyla ortaya konan fütursuzca davranışlar nedeni ile ölümün bizi ayırması çok muhtemeldir. Denizli turizm temsilcileri işletmelerinde güvenli turizm uygulamalarına başlamıştır. Denizli’deki birçok sektörde de benzer tedbirler alınmıştır. Önümüzdeki sonbahar ve kış dönemlerinde de faaliyetlerimizin devam etmesi için toplumun her kesiminin kişisel tedbirlerini en üst seviyeye çıkarmaları, yeni normal kavramı içerisinde özgürce faal olabilmesi için elzemdir. Öz denetim bu işin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.