Kadın Meclislerinden İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayın çağrısı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Kadın Meclislerinden İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayın çağrısı

Kadın Meclislerinden İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayın çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Temmuz 2020 Çarşamba - 20:37Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba - 20:53
Kadın Meclislerinden İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayın çağrısı

Muğla’da Pınar Gültekin’in hunharca katledilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, Kadın Meclislerinden “Öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayın” açıklaması geldi.

Erkek arkadaşı tarafından öldürülen, ardından yakılmak istenen ve son olarak bir bidonun içine konularak gömülen Pınar Gültekin için sivil toplum kuruluşları ayağa kalktı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Kadın Meclisleri adına yapılan ortak açıklamada, kadın cinayetleri kınandı.

Denizli Kadın Meclisi Platformu adına Duygu Teknecioğlu’nun okuduğu basın bildirisinde, “Pınar Gültekin, reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldü. Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadığımız yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamı elinden alındı” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın; gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz, bu cesareti nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz. Daha önce defalarca karakollarda, duruşma salonlarında karşımıza çıktı. Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslendiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu biliyoruz. Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenler, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenlerdir. Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Açıkça söylüyoruz, kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır.

Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak.

Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin! Pınar’ları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız!”