Denizli’de TGB’li öğrencilerinden NATO’ya dartlı protesto – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli’de TGB’li öğrencilerinden NATO’ya dartlı protesto

Denizli’de TGB’li öğrencilerinden NATO’ya dartlı protesto

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2017 Cuma - 14:57Güncelleme: 24 Kasım 2017 Cuma - 14:57
Denizli’de TGB’li öğrencilerinden NATO’ya dartlı protesto

Pamukkale Üniversitesi’ndeki (PAÜ) Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenciler, Norveç’teki tatbikatta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin tavırlardan dolayı NATO’yu protesto etti. Öğrenciler, NATO’yu dart ile hedef aldı.

“NATO’ya hayır” diyen TGB’li öğrenciler, PAÜ Kampüsü’nde protestolar düzenledi. Bildiri, afiş çalışması ve açıklamalar yapan öğrenciler, üzerinde NATO bayrağı olan dart ile NATO’yu hedef aldı. Dart tahtasına öğrenciler oklarla atış yaptı.

TGB Denizli il Başkanı Ahmet Suseven, Norveç’te yapılan tatbikatta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman tablosuna konulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin DevamıReklam




“Bu bizi şaşırtan bir gelişme olmadı. NATO’nun Türkiye düşmanı, Atatürk düşmanı bir çizgide olduğunu yıllardık biliyorduk, malumun ilanı oldu. Zaten NATO Mustafa Kemal’lere karşı kurulmuştur. NATO Türkiye gibi kendi bağımsızlığını isteyen ülkelere karşı kurulmuştur. Türkiye’de NATO neler yapmış bir bakalım. Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz’da askeri bir darbe ile Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştılar. 1990’lı yıllarda Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, 2000’li yıllarda Gaffar Okkan, daha nicesi çok değerli aydınlarımızı, emniyet müdürlerimizi katlettiler. Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla bugün Türkiye’nin sınır ötesinde kahramanca çarpışan TSK’yı ele geçirmeye çalıştılar. 70’li ve 80’li yıllarda darbelerle Türkiye’yi kanlı süreçlere soktular. Türkiye’de yıllarca bu tip kanlı operasyonlar kanlı tertipler düzenlediler. Şimdi Türkiye NATO’dan çıkma zorunluluğu artık bir ihtiyaç değil bir zorunluluk haline gelmiştir.”