Eğitim-İş üyelerinden iş bırakma eylemi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim-İş üyelerinden iş bırakma eylemi

Eğitim-İş üyelerinden iş bırakma eylemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Aralık 2021 Çarşamba - 14:57Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba - 15:02
Eğitim-İş üyelerinden iş bırakma eylemi

Denizli’de, Eğitim-İş Sendikası üyeleri, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek üzere bugün iş bıraktı ve basın açıklamasında bulundu.

İş bırakma eyleminin ardından Delikliçınar Meydanı’na gelen Eğitim-İş üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekip, basın açıklaması yaptı. Şube başkanı Namık Kemal Aydoğan, ekonomik krizin yükününün tamamen emekçilerin sırtına yıkıldığını, gelir adaletsizliğini derinleştiğini ve yoksullaşmayı artıran politikaların sürdürüldüğünü söyledi.

“Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkum edilmiştir” diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

“Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür. Bu karanlık ekonomik tablo karşısında aylardır meydanlarda çağrıda bulunuyoruz. ‘Zam, kriz, yoksulluk; tükeniyoruz’ diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktidarı önlemler almaya çağırıyoruz.”

Tablonun giderek ağırlaştığını kaydeden Aydoğan, “TÜİK ezbere bildiğimiz yalanları söyleyedursun, konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in aralık ayı araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yoksulluk sınırı 13 bin 598 liraya, açlık sınırı ise 4 bin 652 liraya yükselmiştir. Bir yılda tüketilmesi zorunlu olan tüm gıda maddelerine yüzde 100’ü aşan oranlarda zam gelmiştir. Gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 2 bin 6 lira artmıştır” ifadelerini kullandı.