Denizli Tabip Odası başkan adayı Prof Dr Ardıç, listesini açıkladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Tabip Odası başkan adayı Prof...

Denizli Tabip Odası başkan adayı Prof Dr Ardıç, listesini açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2022 Salı - 17:36Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı - 17:58
Denizli Tabip Odası başkan adayı Prof Dr Ardıç, listesini açıkladı

Denizli Tabip Odası başkan adayı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, nisan ayında yapılacak genel kurulda yarışacağı listeyi açıkladı.

Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Tıbbıyelilerin bayramının kutlandığı haftanın aynı zamanda hekimlerin birlikteliğinin güçlendiği ve sorunlarını duyurmak için harekete geçtikleri bir dönem olduğunu söyledi.

Denizli Tabip Odasında görev değişiminin nisan ayında olacağını kaydeden Prof Dr Ardıç, “Önümüzdeki dönemde Denizli’de çalışan hekimleri temsil etmek üzere aday olan ekip arkadaşlarımla kamuoyuna duyurumuzu yapmak üzere sizlerle bir araya geldik. Bizim hedefimiz, tüm hekimlerin katıldığı, birlikte hareket eden, şehirle bütünleşik, sorunların çözümünde öncü rol alan, güçlü bir tabip odası yönetimi ortaya koymaktır” dedi.

“HEKİME ŞİDDET EN ÖNEMLİ SORUN”

Göreve geldiklerinde yapmak istedikleri çalışmalara da değinen Prof Dr Ardıç, “Hekime karşı şiddet ilk ve en önemli sorunumuzdur. Bu sorunla mücadelede merkezi desteği beklemeden maddi, manevi ve hukuki bütün aksiyonları oda olarak kullanacağız. Çalışan ve emekli hekimlerin özlük haklarını geliştirmek için çalışacağız. Hekimlerin kurduğu bütün örgütleri bir araya getireceğiz. Politikaların saptanmasında, geleceğe yönelik önerilerin ve reaksiyonların belirlenmesinde geniş katılım sağlayacağız. Denizli özelinde sağlık sisteminin bütün basamaklarını, çalışan ve hasta gözünden irdeleyecek bilimsel çalışmalar yaptırıp, uygulanabilir pratik çözümler üretilmesini sağlayacağız. Sağlık arayan, sağlık hizmeti veren ve bu hizmeti yöneten bütün sivil toplum örgütleri, yerel ve merkezi yönetim temsilcileri ile açık iletişim kuracağız, çözümler üreteceğiz. Denizli Tabip Odasının daha iyi fiziki şartlara sahip olabilmesi için gerekli girişimleri başlatacağız. Tabip odasına üye hekimlere çeşitli avantajlar sağlayacak toplu antlaşmalar için girişimde bulunacağız. Sosyal projelerle hekimler arası tanışıklığı ve iş birliğini arttıracağız” diye konuştu.

PROF DR ARDIÇ’IN LİSTESİ

Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, basın toplantısında listesinde yer alan meslektaşlarını da açıkladı. Ardıç’ın listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU: Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, Dr Belkıs Sınık, Prof Dr Ali Ersin Zümrütbaş, Dr Simay Kaya, Dr İsmail Sayar, Dr Lale Özdem ve Dr Bahri Kasal.

BÜYÜK KONGRE DELEGE ADAYLARI: Prof Dr Rıza Hakan Erbay, Dr Meral Alten, Prof Dr Gökhan Önem, Dr Fercem Erbay, Dr Süreyya Tan, Dr Selçuk Ünal ve Prof Dr Çağatay Öncel.

ONUR KURULU ADAYLARI: Prof Dr Hüseyin Turgut, Dr Ali Tüney, Dr Süleyman Kayık, Dr Ahmet Ünsal Ateşer ve Dr Ferudun Özçiftçi.

DENETLEME KURULU ADAYLARI: Dr Köksal Köseler, Dr Mehmet Ülke ve Dr Halil Güner.