Denizli Otizm Derneğinin yayın organıyla otizme ‘Farklı’ bir bakış – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Otizm Derneğinin yayın organıyla otizme...

Denizli Otizm Derneğinin yayın organıyla otizme ‘Farklı’ bir bakış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2021 Pazartesi - 15:37Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı - 14:19
Denizli Otizm Derneğinin yayın organıyla otizme ‘Farklı’ bir bakış

Denizli Otizm Derneği, otizmli bireyler ve ailelerinin insan onuruna uygun bir yaşam sürmesine yönelik çalışmalarını sürdürürken, problemleri ve çözüm önerilerini dile getirmek amacıyla da “Farklı” isimli derginin yayını başlattı.

Denizli Otizm Derneği’nin (DOD) İletişim Koordinatörü Dudu Karaman Dinç, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamın her alanında sorunlar yaşadığını, ayrımcılığa uğradığını, bu sorunları ve çözüm önerilerini daha görünür kılmak için “Farklı” isimli yayını çıkarmaya karar verdiklerini söyledi. DOD’un Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Haklara Destek Programı yararlanıcıları arasında yer aldığını ve Farklı’nın da bu kapsamda çıkarıldığını belirten Dinç, şunları kaydetti:

“İlk kez basılı bir yayın çıkarmanın heyecanı içindeyiz. Benim editörlüğümde, Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek Haklara Destek Programı kapsamında hazırlanan Farklı, hem otistik bireylerin sorunlarına dikkat çekiyor hem çözüm önerilerine yer veriyor hem de eşit haklar ve eşit fırsatlar için savunuculuk yapıyor.

Farklı, zengin bir içeriğe sahip. Türkiye’de otistiklerin kaldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı tek yer var. İstanbul’daki bu yerde yaşanan sorunlarla ilgili haberler ve şiddet görüntüleri basına da yansıdı. Bu nedenle ülkemize örnek olması için Almanya, Hollanda ve ABD’deki otizmli yetişkinlerle ilgili yerleri mercek altına aldık. Sivil toplum, kamu ve yerel yönetim iş birliğinde oluşturulan Antalya’daki güzel örneğe de yer veriyoruz.

Türkiye’deki otizm mücadelesi bütün dünyada olduğu gibi annelerin omuzlarında yükseliyor. Bu yüzden onlar anlattı, biz yazdık. Hem otistik bireylerin kendi sesini hem de annelerin sesini size duyurmak için bu sayımızda onlara yer verdik. Ayrıca otizm, sağlamcılık, yaratıcı drama ve aile danışmanlığı konusunda ufuk açan makalelerimiz var. Başta bizi destekleyen Avrupa Birliği ve Haklara Destek Programı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu sayımızda Farklı bir kapı araladık, devamı gelecek.”