Karaçay: Ses ve görüntü kaydı genelgesi gazetecilerin çalışmasını engeller – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Karaçay: Ses ve görüntü kaydı genelgesi...

Karaçay: Ses ve görüntü kaydı genelgesi gazetecilerin çalışmasını engeller

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:42Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:43
Karaçay: Ses ve görüntü kaydı genelgesi gazetecilerin çalışmasını engeller

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Muhammet Karaçay, Emniyet Genel Müdürlüğünün “ses ve görüntü kaydı alınmasını yasaklayan” genelgesinin, gazetecilerin çalışmasını engelleyeceğini belirtti.

DGC Başkanı Muhammet Karaçay, “özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi ve görevin yerine getirilmesine engel olunması” gerekçesiyle yayınlanan genelgenin, gazetecilerin çalışmasını engelleyeceğini, haber alma özgürlüğü ile de taban tabana zıt olduğunu ifade etti.

Haber alma hakkının genelgeyle kaldırılamayacağını kaydeden Karaçay, “Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinde; ‘Personelimizin görevini ifa ederken ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi’ denilmektedir. Halkın bilgi edinme ve basın özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımızın, bu genelge kapsamında tutulamayacağını ve görev yapmalarının engellenemeyeceğini Türk kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Haber alma hakkı, Anayasal bir haktır ve genelgelerle elimizden alınamaz. Basın özgürlüğüne, yasalara, insan hak ve özgürlüklerine aykırı olan söz konusu genelgeyi, basın çalışanları açısından yok hükmünde sayıyoruz” ifadelerini kullandı.