Denizli Barosundan Melek Mosso tepkisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Denizli Barosundan Melek Mosso tepkisi

Denizli Barosundan Melek Mosso tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 09:53Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi - 09:53
Denizli Barosundan Melek Mosso tepkisi

Denizli Barosu, Isparta konseri iptal edilen sanatçı Melek Mosso’ya sahip çıktı. Yapılan açıklamada, “Kadınların hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz” denildi.

Ailesi Denizli’de yaşayan ve son dönemde yaptığı çıkışla müzik dünyasının sevilen sesleri arasına giren Melek Mosso’nun iptal edilen Isparta konserine tepkiler sürüyor. İptal kararıyla ilgili bir tepki açıklaması da Denizli Barosundan geldi. Kadınların hedef gösterilmesini eleştiren Denizli Barosu, şu açıklamayı yaptı:

“Uluslararası Gül Festivali nedeniyle Isparta'da sahne alacak olan sanatçı Melek Mosso'nun konserinin ahlak gerekçe gösterilerek iptal edilmesini büyük üzüntüyle kınıyoruz.

Kadınların meslek ve yaşam tarzlarının, sözlerinin,bedenlerin hedef gösterilmesini kabul etmediğimizi, ülkemizde yaşayan her kadının özgürce yaşama, düşüncelerini ifade etme, mesleğini ve sanatını yapma hakkına sahip olduğunu yineliyoruz.”

Melek Mosso’nun Isparta konseriyle ilgili Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta şubeleri, yaptıkları ortak açıklamayla Isparta Belediyesinin “halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan” konserler düzenlediğini öne sürmüş, daha sonra konserin iptal edildiği kararı alınmıştı.