DENBİR Vakfı yöneticileri ile öğrenciler buluştu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. DENBİR Vakfı yöneticileri ile öğrenciler buluştu

DENBİR Vakfı yöneticileri ile öğrenciler buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2019 Pazar - 15:39Güncelleme: 24 Kasım 2019 Pazar - 15:39
DENBİR Vakfı yöneticileri ile öğrenciler buluştu

Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı (DENBİR) yönetimi, burs verilen öğrenciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

İstanbul’da faaliyet yürüten DENBİR Vakfı, burs verdiği öğrencilerle buluşma toplantısının ilkini gerçekleştirdi. DENBİR Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Uysal ve Başkan Yardımcısı Ünal Kurt, Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Karahasanoğlu, Dr. M. Gürhan Bilgiç, Mustafa Sarıtaş, Musa Sönmez, Nidai Erdem, Ünsal Uysal, İsmet Saraçoğlu ve Sercan Türk, toplantıya katılan 100 dolayındaki öğrenciyi yalnız bırakmadı.

Öğrencilerin İstanbul deneyimlerini birbirlerine aktarma, kendi aralarındaki arkadaşlıkları pekiştirme ve İstanbul’da yaşayan Denizlililerin tecrübe aktarımına yönelik her ay gerçekleşen kahvaltılı toplantının ilkinde konuşmacı gazeteci Celal Kazdağlı’ydı. Kazdağlı, son 40 yılda medyada yaşanan değişim üzerinden mesleğin aldığı yeni biçim ve mecralar ile bu süreçte medyanın teknolojik olarak kendisini nasıl yenilediğini ve her yenilemede eski çalışanlarının bir kısmının mesleği kaybettiğini anlattı.

1980’den 2010’a kadar medya Türkiye’de daha çok teknolojik yeniliklere giderken, son 10 yılda niteliğin tümüyle değiştiğini anlatan Kazdağlı “2009’da medyada çalışan 100 kişiden 60 kişisi bugün mesleğini kaybetti” dedi.

Bunun yaşanan özel şartlardan kaynaklanmadığını ifade eden Kazdağlı, “Medyanın yapılış biçimleri ve mecraları tümüyle değişiyor. Klasik, geleneksel medyanın yerini şimdi dijital medya almış durumda. Sosyal medya, YouTube gibi mecralar kağıdın ve televizyonun önüne geçti. Sosyal medya kullanımını, iletişimini bilmeyen bu meslekte iş bulamaz. Klasik medya yok oluş sürecinde. Yerine sosyal medya geliyor. Bu değişim sadece medyada değil hemen her sektörde aynı. Bugün okuduğunuz alanlarda yarın iş bulmanız mümkün olmayacak. Yepyeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu biraz 1700’lerde ortaya çıkan sanayi devriminde yaşanan kırılma gibi. Endüstri devrimi bütün toplumları ve kurumları nasıl değiştirdiyse, şimdi yaşanan büyük kırılma ondan daha fazla hayatı etkileyecek. Mevcut olan pek çok şey yok olup giderken, yeni olan şeyler ortaya çıkacak. Kendini bu değişime hazır eden, ilerde büyük fırsatlar elde edecek. Ancak bu değişim süreci sancılı olacak” diye konuştu.