DEGİAD Başkanı Hakan Urhan: Otoyol ihalesi bu kez sonuçlansın – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. DEGİAD Başkanı Hakan Urhan: Otoyol ihalesi...

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan: Otoyol ihalesi bu kez sonuçlansın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2020 Salı - 10:05Güncelleme: 9 Haziran 2020 Salı - 10:05
DEGİAD Başkanı Hakan Urhan: Otoyol ihalesi bu kez sonuçlansın

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, 11 Haziran’da bir kez daha ihaleye çıkarılacak Aydın-Denizli Otoyolu için “Bu kez yapılsın, bir kez daha ertelenmesin” açıklamasını yaptı.

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, bir sivil toplum kuruluşu olarak kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeleri yakından takip ettiklerini, Aydın-Denizli Otoyolu projesinin de bunlardan birisi olduğunu belirtti.

İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak otoyolun Denizli-Aydın arasındaki 154 kilometrelik bölümünü kapsayan otoyol ihalesinin “öngörülen koşulların oluşmadığı” gerekçesiyle sürekli ertelenmesini eleştirdi. Urhan, “Uzun süredir bölgemizin ve şehrimizin büyük beklentisi haline gelmiş olan Aydın-Denizli Otoyolu projesi, 11 Haziran Perşembe günü yap-işlet-devret yönetimi ile 8. kez ihaleye çıkacaktır. Birçok kez ihaleye çıkılmasına rağmen sonuçlandırılamayan projenin gerçekleşmesi halinde şehrimizin ve bölgemizin ticaretine, üretimine, turizmine, ulaşımına, istihdamına ve aynı zamanda ülkemizin ihracat ve vergi gelirlerine çok büyük katkılar sağlayacağı yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

PROJENİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Otoyolun turizm, tarım ve ticaret bölgelerine ulaşımı rahatlatacağını, birçok sektöre can suyu vereceğini savunan Urhan, bu nedenle projeyi Denizli için olmazsa olmazlardan gördüklerini kaydetti. Projenin adil rekabet ve liyakat esasları gözetilerek sonuçlandırılmasını istediklerini belirten Urhan,“Her seçim döneminde şehrimizin ve bölgemizin siyasetçilerinin vaad olarak bizlere sunduğu söz konusu projenin takipçisi olduğumuzu bildirir, ihale sürecinin kamu maliyesine asgari yük getirmesi, adil rekabet ve liyakat esasları gözetilerek sonuçlandırılması gereği ile ilgili hassasiyet ve beklentimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerini kullandı.