Bir yıl sustu; hızlı tren, havaalanı, otoyol görev devrinde aklına geldi – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Bir yıl sustu; hızlı tren, havaalanı,...

Bir yıl sustu; hızlı tren, havaalanı, otoyol görev devrinde aklına geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ocak 2020 Salı - 01:02Güncelleme: 21 Ocak 2020 Salı - 01:10
Bir yıl sustu; hızlı tren, havaalanı, otoyol görev devrinde aklına geldi

Denizli Platformu Dönem Sözcülüğünü devreden Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, bir yıl sustu; hızlı tren, otoyol ve kesintisiz hava ulaşımı yapılabilen bir havaalanı gibi konular giderayak aklına geldi. Tefenlili, bu konularla ilgili daha gür ses çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kentteki 14 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle 2001 yılında kurulan Denizli Platformunda dönem sözcülüğü devir teslimi yapıldı. Sözcülük görevini Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin memişoğlu’na devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Tefenlili, “Bazı sıkıntılarımız var. 2018’in verdiği ekonomik sıkıntılar var, enflasyonun sıkıntıları var. Yatırım, işsizlik ciddi anlamda hep önümüze gelen şeyler. Bunları konuşuyoruz, söylüyoruz. Otoyol Aydın’dan Denizli’ye ulaşmadı? Hatta Denizli’den Antalya’ya kadar bağlantıyı istiyoruz. Otoyolu bundan sonra biraz daha gür sesle dillendirmemiz gerekiyor. Demiryolu ulaşımını, hızlandırılmış treni istiyoruz. Yatırımlar ne kadar büyürse büyüsün bunun sürdürülebilirliği ulaşımla ilgili. Biz hızlı tren, otoyol, hava yolu ulaşımını revize etmemiz gerekiyor” dedi.

“DAHA GÜR SESLE İSTEMELİYİZ”

2018’in sıkıntılarının yavaş yavaş atıldığını söyleyen Tefenlili, “Artık 2020’de bunları hükümetten biraz daha gür sesle istememiz gerekiyor. Yıllık 3,5 milyar dolayına ulaşan ihracat yapan Denizli’ye yatırım gerekiyor, hükümetin biraz farklı gözle bakması gerekiyor. İzmir’e daha çabuk varmamız gerekiyor. İthalatçıların şehrimize daha çabuk ulaşması için 365 gün açık olan havaalanı, yani tehir yaşanmayan bir havaalanı istiyoruz. Hükümetimiz bunların alt yapısını yaparak karşılamalı. Hızlı tren, otoyol, havaalanı… Bunların yeniden gündeme gelmesi gerekiyor. İşssizlik var diyorsak, yatırım istiyorsak hızlı tren, hiç olmazsa hızlandırılmış, çift geliş gidişi olan İzmir’e ve Afyon’a bağlanmış, hatta Antalya’ya bağlanmış hızlandırılmış tren istiyoruz. Biz de diğer şekilde medeni alt yapı istiyoruz. Çalışmalar var ama bunların hızlandırılmasını istiyoruz. Bunları 2020’de sık sık konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR PLATFORM

Görevi devralan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, “Denizli Platformu Türkiye’de örneği olmayan bir platform. Gittiğimiz yerlerde bunu anlattığımızda hayretler içinde kalıyorlar denizli Platformu 2001’de 14 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulmuş. 2020 Denizli yılında dönem sözcülüğü bana nasip oldu. İbrahim Başkanı ifade ettiği problemlerin altına imzamı atarım. İlaveleri de var ama şu an bunları paylaşmak için erken diye düşünüyorum. Burası çok renkli bir platform. Hepimiz şehrimiz için elimizden geldiğince bir şeyler yapıyoruz. Ama hepimiz neler yaptığımızı ortaya döküp hangileri birleşebilir, beraber olduğumuzda hangisi daha çok ses getirir bunlara bakmak lazım. Bu sene biraz daha katılımcı, biraz daha paylaşımlı yıl olur” diye konuştu.

“ŞEHRİN HAK ETTİĞİNİ İSTİYORUZ”

Açıklamaların ardından Tefenlili’ye ulaşımla ilgili sözlerini anımsatarak, “Bunların büyük yatırımlar. İstediklerinizi alabilecek misiniz?” sorusu yöneltildi. Tefenlili, bu soruya “Vekillerimizle beraber biz bunları yürütüyoruz. 2016’dan beri sıkıntılı dönem olduğu için ses çıkaramadığımızı söyledim. İnşallah 2020’de sesimiz biraz daha gür çıkacak. Bu ülkede tek başınıza bir şey yapılamıyor. Hep beraber olursak koparması daha kolay oluyor. Biz vekillerimizin arkasında durursak, vekiller de bizim ne dediğimizi iyi anlar, şehrin de sesine kulak verirlerse bunlar çözülmeyecek şeyle değil. Büyüklük bizi ilgilendirmiyor, biz bu şehrin hak ettiğini istiyoruz. Bu şehrin hak ettiği otoyolu istiyoruz. Bu şehrin hak ettiği hızlı treni istiyoruz, hiç olmazsa hızlandırılmış treni istiyoruz. Bu şehrin hak ettiği 365 gün kesintisiz havaalanı istiyoruz. Bizi 365 gün İstanbul’a, Ankara’ya ulaştıracak havaalanı istiyoruz” yanıtını verdi.