Baro referandumda görev başında olacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Baro referandumda görev başında olacak

Baro referandumda görev başında olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2017 Çarşamba - 14:05Güncelleme: 12 Nisan 2017 Çarşamba - 14:05
Baro referandumda görev başında olacak

Denizli Barosu bünyesinde, seçimlerin özgür, adil ve demokratik biçimde gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi” kuruldu. Merkez, 16 Nisan günü 24 saat demokrasi nöbeti tutacak.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yaptığı açıklamada, “Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi” ile ilgili bilgi verdi, yapılacak çalışmaları anlattı. İlhan, Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmanın ve korumanın, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmanın baroların görevi olarak kanunla tanınmış bir ödev olduğunu belirtti.

Denizli Barosu’nun, yasadan kaynaklanan bu yetki çerçevesinde Denizli’de seçimlerin huzur içinde şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerin sandıkta oylarını kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla ‘Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’ ile yurttaşların yanında olacağını bildiren İlhan, şunları kaydetti:

“Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek, vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması, değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir. Bu iletişim hattımızdan, başta sandık kurulları ve görevlileri olmak üzere tüm vatandaşlarımız karşılaştığı sorunun çözümü için bağlantı kurabilecektir. 16 Nisan 2017 günü yapılacak referandum oylamasını da kapsayan süre boyunca 24 saat açık olacak bu iletişim hattında seçmenlerimizin soruları da yanıtlanacaktır. 0 505 923 77 76 numaralı telefon hattından tüm yurttaşlarımız Denizli Barosu’na ulaşabilecektir.”