Aydoğan: Maaş sözleşmesinin neresi adaletli? – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Aydoğan: Maaş sözleşmesinin neresi adaletli?

Aydoğan: Maaş sözleşmesinin neresi adaletli?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 19:45Güncelleme: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 19:45
Aydoğan: Maaş sözleşmesinin neresi adaletli?

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yeni imzalanan maaş promosyon sözleşmesin ilçeler ile karşılaştırarak, “bunun neresi adaletli?” diye sordu.

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir grup sendika üyesiyle birlikte yaptığı açıklamada, il merkezinde çalışan yaklaşık 9 bin eğitim çalışanının yenilenen maaş sözleşmesini eleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bildiğinden şaşmayıp, yetkili sendikayla işi ördüğünü ve kendilerini “izleyici” olarak sonucu görmeye davet ettiğini söyleyen Aydoğan, “Bu görüşme ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerekirdi. Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Anlaşma yapılan, sözleşmeyi alan bankanın önceki yıllarda, maaş kartı teslimi sırasında, eğitim emekçilerine zoraki bankacılık ürün sözleşmesi imzalattığını, kredi kartı almaya zorladığını biliyoruz” dedi.

“İL MİLLİ EĞİTİM’E SORULAR”

“Günlük limit neden düşük? Maaşımızı tek seferde neden çekemiyoruz? Bizim paramızı hangi hakla ikinci ve sonraki günlere rehin tutuyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili sendika bu duruma yıllardır neden kayıtsız kalıyor?” sorularını yönelten Aydoğan, şyle devam etti:

“Diğer illerle ve kamu kurumlarıyla yapılan sözleşmeleri bir kenara bırakın, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl bir pazarlık? Verilen ücreti bankaların keyfiyetine neden bırakıyorsunuz? Neden bir alt sınır belirlemediniz? 9000 eğitim çalışanına 1801 TL promosyon ödemesi çok düşük, kabul edilemez düzeydedir. İlçelerimizden Çal’da 3 yıllık 1500 TL, Çardak’ 3 yıllık 1340 TL, Kale’ 3 yıllık 2 bin 100 TL, Buldan’da 3 yıllık 1600 TL, Bozkurt’ta 3 yıllık 1802 TL, Tavas Fen Lisesi 3 yıllık 1660 TL (sadece bir okula) ödeme yapılmıştır. Bu sözleşmelerin çoğu 2017 tarihlidir. Yani daha eski. Soruyoruz size: Bunun neresi adaletli?”