Ahilik Haftası başladı – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Ahilik Haftası başladı

Ahilik Haftası başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 17:08Güncelleme: 17 Eylül 2018 Pazartesi - 17:08
Ahilik Haftası başladı

Anadolu’nun Türkleşmesinde ve Türkmenlerin yerleşik hayata geçmelerinde etkin olan, esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı amaçlayan Ahilik geleneği, 23 Eylül’e kadar sürecek Ahilik Haftası etkinlikleriyle yaşatılacak.

Ahilik Haftası kutlamaları yarın düzenlenecek törenle başlayacak. Ahilik haftası kutlamaları kapsamında yarın saat 09.00’da, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Ardından saat 11.00’de Bayramyeri Meydanı’nda protokolün katılımı ile bir tören düzenlenecek. Törende, esnaf başarı belgesi ile yılın Ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı seçilenlere belgelerinin verilecek. Ayrıca şed kuşatma töreni gerçekleştirilecek.

Haberin DevamıReklam




Haftanın 23 Eylül’e kadar süreceğini bildiren Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli halkını ve esnaf camiasını kutlamalara davet etti. Devecioğlu, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yer tutan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu kültürü tanıtmanın ve yaygınlaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Denizli Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Pamukkale Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sanayi ve Ticaret Odaları ile Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizce hafta boyu düzenlenecek etkinliklere esnaflarımızı ve değerli hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.