Adnan Oktar hakkında suç duyurusu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Adnan Oktar hakkında suç duyurusu

Adnan Oktar hakkında suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2018 Salı - 16:12Güncelleme: 6 Şubat 2018 Salı - 16:12
Adnan Oktar hakkında suç duyurusu

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (MEMUR-SEN) bağlı Diyanet-Sen’den Adnan Oktar’ın programına tepkiler artarak devam ederken, programın yayınlandığı televizyon kanalının da kapatılması istendi. Bu konuda Oktar ve televizyon kanalı hakkında bir suç duyurusu da Diyanet Sen Denizli Şubesi’nden geldi.

Diyanet Sen Denizli Şube Başkanı Mustafa Şimşek, bir grup sendika üyesiyle birlikte Denizli Adliye Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Şimşak, suç duyurusuyla ilgili açıklamasında, Adnan Oktar’ın sahibi olduğu A9 kanalından yaptığı programların halkın milli ve manevi değerlerine uygun olmadığını söyledi.

Açıklamasında, “Yayın özgürlüğünü halkın değerlerine saldırı olarak gören bu kişinin yapmış olduğu talk şovlar ne İslam’a ne de bu ülkenin insanına fayda vermediği, kadim geleneği olan İslam’ın bu tür manipülasyonlarla dejenere edilmeyeceği açıktır” ifadelerine yer veren Şimşek, şunları kaydetti:

“İslam’ın kadın ve erkeklerin giyimi ile tavır ve davranışı konusundaki hükümleri açık iken İslam dininin, Yahudi ve Hıristiyan inancının dahi tasvip etmeyeceği nahoş görüntülerle ekranlarda boy gösterip toplumun sinir uçlarına dokunmak normal karşılanacak bir durum değildir. Bu nahoş durumu normalmiş gibi sunmanın arka planında kimlerin olduğunu tahmin etmekle birlikte, İslam ahlakının sınırlarını zorlayarak nahoş tutumları toplumda yaymak adına gösterdiği çaba, kimsenin gözünden kaçmamakta ve oynanan oyunun herkes farkındadır.”