ADD Denizli Şubesinden Erbaş ve hilafet çağrısına suç duyurusu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. ADD Denizli Şubesinden Erbaş ve hilafet...

ADD Denizli Şubesinden Erbaş ve hilafet çağrısına suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2020 Salı - 17:23Güncelleme: 28 Temmuz 2020 Salı - 17:23
ADD Denizli Şubesinden Erbaş ve hilafet çağrısına suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi, Ayasofya’nın açılışında kullandığı sözler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile hilafet çağrısı yapan dergi hakkında suç duyurusunda bulundu.

ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, suç duyurusu öncesinde Denizli Barosu bahçesinde açıklamada bulundu. Ancak, 15 gün süreyle açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve benzeri aktivitelere yasak getirildiği için açıklamanın son bölümünde ADD Şube Başkanı Kadem Özbay ve emniyet görevlileri arasında tartışma yaşandı.

“PANDEMİ CEZASI YAZILACAĞI SÖYLENDİ”

Pandemi dayanak yapılarak bazı yaptırımlar uygulayabildiğini söyleyen Özbay, kendilerine “yargılanırsınız” denildiğini, kalabalık halde gidildiğinde pandemi nedeniyle her kişiye ayrı para cezası yazılacağının söylendiğini, açıklama yapmalarına izin verilmek istenmediğini, kendilerinin de “kapalı alana girmeyeceğiz” diyerek basın açıklamasını baronun bahçesinde yaptıklarını söyledi.

“AYASOFYA’NIN AÇILIŞI GERİCİ GÜRUHA CESARET VERDİ”

Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünde olduğu gibi yine ilginç bir an yaşadıklarını kaydeden Özbay, “24 Temmuz’da, bu ülkenin tapusunun alındığı Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı günde tüm valiliklere yazı gitti. Üç gün boyunca toplantı, yürüyüş ve basın açıklaması yasaklandı. Uzun görüşmelerin sonucunda Candoğan Parkı önünde basın açıklamamızı yaptık. Açılışı yapılan Ayassofya gerici gruba cesaret vermiş durumda. O gün atılan sloganlar hafızalarımızda” dedi.

“ERBAŞ HADDİNİ AŞTI”

Hilafet çağrısı yapılanlara karşı sessiz kalınmasını eleştiren Özbay, “Anayasal hakkımızı kullanmanın önüne engel çıkaranlar, hilafet çağrısı yapan gerici güruha sessiz kaldı. Daha da acısı Atatürk’ün kurduğu bu ülkede Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Ebaş, haddini aşarak ekmeğini yediği , Atatürk’ün sayesinde oturduğu o koltuktan Atatürk’e hakaret etme cüretini göstermiştir. Devletin üst kademesi oradaydı ama kimse rahatsız olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nı yine birileri yanılttı mı? Bu açıklama metnini göörmedi mi?” diye konuştu.

“DİN ADAMI LANET OKUMAZ”

“Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösteren Özbay, “Bir din adamı, birisini sevmese bile ona lanet okuması yakışmaz. Ama illa lanet mi okumak istiyorsun. O gün bu ülkenin sınırları işgal altındayken işgalcilerle işbirliği yapan seninde çok meraklı olduğun kişiler var. Mustafa Kemal olmasıydı bugün Ayasofya İstanbul’da değil Konstantin’de olurdu. Çan çalardı, orada sana ne görev verirlerdi bilmiyorum. Sayın Ali Erbaş’ın yetkili olduğu yatılı yerlerde çocuklar tacize uğradı, istismara uğradı. Bunlar senin denetimindeydi” diyerek, “Hangisinden rahatsız oldun? Hangisine tepki verdin?” sorusunu yöneltti.

“ATATÜRK’E CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Diğer illerden farklı olarak Erbaş ile birlikte hilafet çağrısı yapılan derginin kapağını hazırlayanlarla ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Özbay, “Bize bir görev düştü, bu görevi de yapmakta asla tereddüt etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun Atamıza, Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkacağız. Bu ülkede bir derginin kapağında hilafet çağrısı yayınlandı. Denizli’ye özgü bir şey yapacağız. Ali Erbaş’ın yanında bu dergiyle ilgili de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Basın açıklamasının sonunda katılımcılar “Türkiye laiktir laik kalacak” , “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Hilafete karşı omuz omuza” sloganları attı.