ADD Denizli Şubesinden 19 Mayıs kutlaması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. ADD Denizli Şubesinden 19 Mayıs kutlaması

ADD Denizli Şubesinden 19 Mayıs kutlaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2021 Çarşamba - 14:36Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba - 17:00
ADD Denizli Şubesinden 19 Mayıs kutlaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirdi.

ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ve dernek üyeleri, ellerinde karanfillerle dernek binasının önünden, Denizli Valiliği önüne kadar yürüyüş yaptı. Burada açıklamada bulunan ADD Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “19 Mayıs’ta attığın o ilk adıma, emanetin olan laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetine, ilelebet sahip çıkacağız Atam” dedi.

19 Mayıs’ın; ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün başladığı gün olduğunu belirten Özbay, şöyle devam etti:

“19 Mayıs; ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır. Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs. 19 Mayıs 1989, 19 Mayıs 1919’un ruhunu, felsefesini ve stratejisini benimseyen aydınlarca Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuruluş günüdür.



Büyük Türk milleti; ülkemiz bugün yeniden, 102 yıl önce kıyısından döndüğümüz uçuruma hızla sürüklenmektedir. O gün ulusça tarihin çöplüğüne attığımız emperyalist planlar, bugün işbirlikçileri eliyle yine sahnededir. Kurtuluş için, Atatürk Cumhuriyeti’nden yana olan tüm siyasi partilerin, kişi ve kurumların seslerini daha da yükseltmelerinden, 1919 ruhuyla onurlu ve kararlı bir duruşu milletçe sergilemekten başka çare kalmamıştır.

Kararlıyız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, yolumuza “Atatürk Cumhuriyeti” olarak devam edeceğiz. İktidarın; baskılarla, yasaklarla ve hatta şiddetle bizleri terbiye (!) etme çabaları sonuç vermeyecektir. Bu iktidara dayanak olan, işbirliği yapan tüm siyasi partileri, varlıklarını Cumhuriyet rejimine, parlamenter sisteme borçlu olduklarını hatırlamaya davet ediyor, Gazi Meclisin itibarını iade etmeleri ve egemenliği tek adamdan alıp gerçek sahiplerine geri vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü kentlisi, işçisi, çiftçisi, aydını, sanatçısı ve bilim insanlarıyla dönmemek üzere yola çıkan ve yorulmak bilmeyen yurtseverlerden oluşan üyelerimiz ve Anadolu’nun çoban ateşleri şubelerimizle yurdun her köşesinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu düşünce ve azimle şartlar ne olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız.”