29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi kuruldu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. 29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi...

29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2021 Salı - 15:19Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı - 15:22
29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi kuruldu

Denizli’de, 29 Ekim Kadınları Derneği kuruldu. Derneğin şube başkanlığına Çiğdem Ayyavuz getirildi.

29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesi Başkanı Çiğdem Ayyavuz, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türk kadınının Kurtuluş Savaşı’nda vatanına sahip çıkma bilincini, gücünü ve inancını büyük bir kahramanlıkla ortaya koyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleşen tüm devrimlerin ve çalışmaların içinde onurla yer aldığını söyledi.

Derneğin kuruluşuyla ilgili de bilgi veren Ayyavuz, 29 Ekim Kadınları Derneğinin kadının insan haklarını savunmak, korumak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yaratmak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin gereklerine uygun olarak yasal planda yaşamın içinde, sosyal ve siyasal alanda kadınların statüsünü yükseltmek kadınları ve çocukları şiddetin her türünden korumak için 26 Ekim 2020 tarihinde Türkiye’nin dört bir yanından 90 kadının katılımıyla Şenal Sarıhan başkanlığında Ankara’da kurulduğunu belirtti.

29 Ekim Kadınları Derneği Denizli Şubesinin kuruluş onayını aldıklarını ifade eden Ayyavuz, “Herkese dokunan, gören, duyan, liyakatı esas alan, emeği baş tacı yapan, sokağın nabzını tutan, büyümek, büyütmek, kendimizi, kadınlarımızı geliştirmek için Denizli’de sosyal yaşamın tam merkezinde olacağız. Ev kadınlarının, tarlada emek veren üreten kadınların, işçi olarak çalışan kadınların her zaman yanlarında olarak tüm kadınlarımızla birlikte güçlenip büyüyeceğiz. Erken yaşta evliliklerin önlenmesi ve günümüzün en tehlikeli sorunlarından biri olan siber zorbalık, siber şiddet gibi farklı tanımlara sahip olan bu şiddet türü ile mücadele edeceğiz” dedi.

Ayyavuz, yapacakları çalışmaları da şöyle açıkladı:

-Bireylerin anlama, düşünme, algılama yetilerini açık tutup duygusal yanlarını harekete geçirmek için eğitim ve öğretimin yanı sıra, kültürel, sanatsal etkinlikler, geziler düzenleyeceğiz. Her türlü spor faaliyetlerine katılım sağlayacağız.

-Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek, kız çocuklarının okullaştırma oranının artması için ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap, giyecek ve burs sağlayacağız.

-İlimize, ilçelerimize, mahallelerimize, genel merkezimize karşı görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz, bu görev ve sorumluluk bilinci ile hareket edeceğiz.

-Kadınların eğitimli ve meslek sahibi olmaları için kurslar açacağız.

-Ekonomik krizin ülkeyi yoksulluk ve açlıkla sınadığı günümüzde bu durum en çok kadınlara dokunmuştur. Kadınların ellerinden alınmaya çalışılan haklar ve yoksulluk onları hak mücadelesinden geri bırakmayacaktır.

-Mücadelenin en temel gücü örgütlülük ve örgütler arası dayanışmadır. Bu bilinç ve kararlılıkla kadınlar olarak sorumluluğumuzun farkında olup başta yaşam hakkı olmak üzere tüm temel insan haklarının korunduğu, gelecek kaygısı gütmediğimiz, kendi sorunlarımızı tartışıp, taleplerimiz etrafında çözümler üretebildiğimiz bir dünya için eşit ve özgür bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz.