103 kişinin can verdiği Ankara Katliamı kınandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. 103 kişinin can verdiği Ankara Katliamı...

103 kişinin can verdiği Ankara Katliamı kınandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2020 Cumartesi - 18:25Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi - 18:26
103 kişinin can verdiği Ankara Katliamı kınandı

Denizli Emek ve Demokrasi Bileşenleri, 10 Ekim 2015’de yaşanan Ankara Tren Garı Meydanı Katliamı’nı kınadı.

Denizli Emek ve Demokrasi Bileşenleri’ni oluşturan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandı katliamın 5’inci yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelerek, katliamda hayatını kaybedenleri andı.

Hazırlanan basın bildirisini ise KESK Denizli Dönem Sözcüsü Selçuk Göçer okudu. Göçer, “10 Ekim Katliamı'nın üzerinde 5 yıl geçti. ‘Savaşa inat barış, hemen şimdi’ diyenlere düşmanca saldırdılar. Türkiye'nin dörtbir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne savaştan, gerilimden, kaostan, kutuplaşmadan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler” diyerek, şunları kaydetti:

“103 insanımızı yitirdiğimiz, yüzlerce insanımızın fiziksel, yüz binlerce insanımızın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim Katliamı; emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece bir tanesidir.

Katliam sonrasi anket yapıp oylarının ne kadar arttığını araştıranların, ‘kokteyl örgüt’ diyerek davayı sulandıranların, yol kontrollerini kaldırarak katillere adeta koridor açanların, saldırı olacağı istihbaratını tertip komitesinden gizleyenlerin, patlamaların ardından birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan gaz sıkma emri verenlerin, ambulansların geç gelmesinin sorumlusu olanların, güvenlik tedbiri almayanların rolu ürtaya çıkmadıkça, asıl failler yargılanmadıkça 10 Ekim dosyası kapanmayacaktır.

10 Ekim Katliamı’ndan rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren, emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri kukacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak 10 Ekim Ankara Katliamı'nın 5'inci yıldönümünde sizömüzü bir kez daha yineliyoruz: Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiye'yi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz.”