Gamze’nin katili: Elini tutmak isterken bıçak göğsüne saplandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Gamze’nin katili: Elini tutmak isterken bıçak...

Gamze’nin katili: Elini tutmak isterken bıçak göğsüne saplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2021 Perşembe - 19:10Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe - 19:28
Gamze’nin katili: Elini tutmak isterken bıçak göğsüne saplandı

Isparta’da cinayete kurban giden Denizlili Gamze Esgicioğlu'nun katili, kendisini “Gamze bana bıçakla saldırdı. Elini tutmak isterken de göğsüne saplandı” diye savundu.

Anadolu Mahallesi’ndeki evinde öldürülen 23 yaşındaki Gamze Esgicioğlu’nun katili Hasan B. ile delilleri gizlediği iddia edilen komşusu Muharrem G., Isparta 1. Ağır ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Hasan B., tutuksuz olarak yargılanan Muharrem G. ve Gamze Esgicioğlu’nun babası Mehmet Esgicioğlu ile tarafların avukatı katıldı.

• Denizlili Gamze, Isparta’da cinayete kurban gitti

• Gamze kıskançlık nedeniyle öldürülmüş

• Gamze’nin katiline müebbet hapis istemiyle dava açıldı

“ELİNİ TUTMAK İSTERKEN BIÇAK YANLIŞLIKLA SAPLANDI”

Hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık Hasan B., olay anında Gamze Esgicioğlu’nun kendisine bıçakla saldırdığını, meşru müdafaa yapmak isterken elini tuttuğunu ve o esnada yanlışlıkla bıçağın göğsüne saplandığını iddia etti.

Tutuksuz yargılanan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Muharrem G. ise suç delillerini yok etmek gibi bir amacının olmadığını, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanık Hasan B.’nin tutukluluk halinin, Muharrem G.’nin de adli kontrol şartının devamına karar vererek, davayı Mart ayına erteledi.

“SANIKLARIN İFADELERİ BİRBİRİYLE ÇELİŞKİLİ”

Sanıkların ifadelerinin tamamen birbiriyle çelişkili olduğunu ifade eden Av. Fatih Durmaz, “Olaydan sonra kızımızın üzerindeki kanlı elbiselerin çamaşır makinesinde yıkanmak istendiği, bir kısım kan lekelerinin olay mahallinden silinmeye çalışıldığı, hatta bir sanığın ifadesine göre olayda kullanılan bıçağın yıkanmak istendiği, bıçağın yıkandığı şeklinde suç delillerinin tamamen ortadan kaldırmaya yönelik eylemlerin olduğu anlaşılıyor. Fakat bu eylemleri hangi sanığın yaptığı noktasında her iki sanığın birbirine attığı suç ortaya çıkıyor. İkisi de kabul etmiyor. Kendisi yapmadığını söylüyor, fakat çamaşır makinesinin üzerindeki parmak izinin sanık Hasan’a ait olduğu tespit edilmiş. Bıçağın üzerinde herhangi bir parmak izine rastlanılmamış. Bu da bıçağın yıkandığı anlamına geliyor” dedi.

“EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ”

Baba Mehmet Esgicioğlu da Türk yargısına güvendiğini, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini ifade etti.

OLAY

Olay, 13 Ekim 2020’de Isparta’nın Anadolu Mahallesi 131. Cadde'deki 4 katlı bir binanın 3. katında meydana gelmişti. Gamze Esgicioğlu, göğsüne aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybederken, olayla ilgili Hasan B., Muharrem G., H.Y. ve İ.O.B. gözaltına alınmış, daha sonra Hasan B. hakkında kasten adam öldürme, Muharrem G. Hakkında suç delillerini yok etmeye çalışmaktan dava açılmıştı.

ISPARTA (İHA)