Kredi kartı çetesi operasyonla çökertildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kredi kartı çetesi operasyonla çökertildi

Kredi kartı çetesi operasyonla çökertildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:27Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:42
Kredi kartı çetesi operasyonla çökertildi

Denizli’de, bazı iş yerleriyle anlaşıp alışveriş eden kişilerin kredi kartı bilgilerini kopyalayan 9 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, banka ve kredi kartlarını kopyalayıp, bilgilerini "ClupCard” olarak tabir edilen manyetik kartlara yükleyip, yüklü miktarda para çektikleri belirlenen kişilere yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Geniş çaplı araştırma ve soruşturmada, bazı iş yerleriyle komisyon karşılığında anlaşan şüphelilerin yazılımları değiştirilmiş sahte pos cihazı yerleştirdiklerini, bu cihazdaki yazılımla kartların bankalarla bağlantılarının kesilerek bilgilerin kopyalandığını, pos cihazında depolanan bilgilerin ClupCard” olarak tabir edilen manyetik kartlara aktarıldığını, daha sonra da bankalardan yüklü miktarda para çekimi yaptıklarını belirledi.

Elde edilen bilgilerin ardından, sahte pos cihazı kullanıldığı belirlenen iş yerleri ile sahte pos cihazlarını temin eden şüphelilerin yakalanması için harekete geçildi. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi yakalandı.

Bu kişilerin iş yeri ve evlerinde yapılan aramalarda olaylarda kullanılan başta sahte banka kartları olmak üzere, birçok suç ve suç unsuru ile şüphelilere ait dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 kişi Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.