Kaza ihbarının altından cinayet çıktı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kaza ihbarının altından cinayet çıktı

Kaza ihbarının altından cinayet çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2024 Cuma - 12:36Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma - 16:18
Kaza ihbarının altından cinayet çıktı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde kaza olarak ihbar edilen olay, JASAT’ın 4 ay süren çalışmasıyla çözüldü ve kaza süsü verilen olayın altından cinayet çıktı. Cinayet şüphelisi olarak 4 kişi yakalandı.

• TIKLAYIN  | Öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitmişler

Acıpayam’a bağlı Kelekçi Mahallesi’nde, 15 Eylül 2023’te meydana gelen ve kayıtlara “tek tarafı ölümlü kaza” olarak geçen olayın cinayet olduğu Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timinin (JASAT), iğneyle kuyu kazar gibi yaptığı titiz çalışmayla aydınlatıldı.

Belirtilen tarihte Şahin Demirten'in motosikletiyle seyir halindeyken öldüğü, olayın tek taraflı ölümlü kaza olduğu kayıtlara geçti.

Ancak, JASAT tarafından olayın kaza süsü verilmiş cinayet olabileceği değerlendirildi ve çalışmalar bu yönde yoğunlaştırıldı.

JASAT dedektifleri, 4 ay süren çalışmada 450 kişiyle görüştü, çok sayıda kişinin ifadesi alındı, teknik ve fiziki takipler yapıldı.

Tüm bu çalışmaların ardından olayın cinayet olduğu belirlendi. Olayın şüphelisi olarak C.G., M.G., B.G. ve S.G., gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Cinayete kurban giden Şahin Demirten'in çocukları Ceyhun Demirten ve Ceylan Kaçar ile eski eşi, adliye getirilen şüphelilere tepki gösterdi. Şahin Demirten'in eski eşi Zühra Erten, güvenlik tedbirleri altına adliyeye sevk edilen şüphelilere “Katiller. Biz size ekmek aş verdik. Çocuklarıma acı çektirdiniz. Cuma günü öldürdünüz, Cuma günü tutuklandınız” diye bağırdı.