Öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitmişler – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitmişler

Öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitmişler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2024 Cuma - 16:13Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma - 18:26
Öldürdükleri komşularının evine taziyeye gitmişler

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde “kaza” denilen, ancak aylar sonra cinayet olduğu ortaya çıkan olayla ilgili yeni bilgiler geliyor. Öldürülen Şahin Demirten’in ailesi, cinayeti işledikleri öne sürülen kişilerin eve taziye ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

• TIKLAYIN | Kaza ihbarının altından cinayet çıktı

Acıpayam’a bağlı Kelekçi Mahallesi’nde 16 Eylül 2023’te motosiklet kazası olarak kayıtlara geçen olayla ilgili şüpheler üzerine JASAT dedektiflerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 64 yaşındaki Şahin Demirten’in öldürüldüğü belirlenmişti.

 

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAMIŞ

İddiaya göre, cinayet olayının şüphelilerinden 21 yaşındaki C.G.’nin, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Demirten'in evine 500 metre kala tek taraflı motosiklet kazasına karıştığı ihbarında bulundu. Komşunun ihbarı üzerine bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği için kaza yaptığı değerlendirilen 2 çocuk babası Demirten, görünürde şüpheli bir durum olmaması nedeniyle ertesi gün mahalle mezarlığında toprağa verildi.

AİLENİN KUŞKULARI, JASAT’IN ÇABASI CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDI

Ailenin kuşkularından yola çıkan Denizli İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektifleri ile Acıpayam İlçe jandarma ekipleri, Demirten’in komşusu olan aile tarafından dövülerek öldürüldüğünü ve olaya kaza süsü verildiğini belirledi. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden C.G. ile babası H.G., annesi M.G. ve ablası S.G. şüpheli olarak adliyeye sevk edildi.

TAZİYEYE GELMİŞLER

Öldürülen Demirten’in oğlu Ceyhun Demirten, kızı Ceylan Kaçar ve eski eşi Zühra Erten, ilk baştan beri şüphelendikleri ailenin cenazeye katılmamasına rağmen, daha sonra taziyeye gelerek kendileriyle görüştüğünü ifade etti.

Babasının iyi bir motosiklet kullanıcısı olduğunu ve bugüne kadar hiç kaza yapmadığını söyleyen Ceyhun Demirten, “Babamın bir kaza sonucu kalp krizinden öldüğünü söylediler. Ben babamı Acıpayam Devlet Hastanesinde gördüğümde olayın şüpheli olabileceğini düşünerek incelenmesini istedim. Olay yerine geldiğimde babamı taşların üzerine yatık halde bulmuşlar. Babam motosikletten düşmüş gibi değil, oraya konulmuş gibi olabileceğini düşündüm. Daha sonra olaya Denizli’de JASAT dahil oldu. Babamın kanı yerde kalmadı. Şahıs olayı gerçekleştirdikten sonra ambulansı arıyor. Trafik kazası olduğu ihbarında bulunuyor. Sonra da tanık olarak ifade vermiş. Olaya kaza süsü vermek için her şeyi yapmışlar. Suçu da bir başkasının üzerine atmaya çalışmış” dedi.

KENDİ ARALARINDA KAVGA ETTİKLERİNİ SÖYLEMİŞ

Olay günü gürültülerin diğer komşular tarafından duyulduğunu anlatan Ceylan Kaçar da yaşananları şöyle aktardı:

“Ben olayı duyduğumda şüphelendim. Çok uğraş verdik. JASAT ekibi çok uğraştı. İki olay yeri var. İlk olay yerinde kan ve sopa kırıkları, ikinci olay yerinde ise babamın cenazesi ve motosikleti vardı. Hiçbiri cenazenin ilk günü gelmedi. Ben onların yaptığını söylüyordum. Daha sonra bunu duyarak, şahsın annesi bizim eve gelerek 'Siz bizden şüpheleniyormuşsunuz. Bizim olayla bir ilgimiz yok. Seslerimizi duyanlar olmuş ama bize kendi aramızda kavga ediyorduk' dedi.”

Olayın aydınlatılmasında büyük emek harcayan Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür eden eski eş Zühra Erten ise, "Ekiplerimiz çok yardımcı oldu. Allah hepsinden razı olsun. Ben bunları evime alıp çok ekmek verdim. Bunları yapmayacaklardı. Çocuklarım çok acı çekti. Allah’ımdan cezalarını buldular. Her sıkıntılarında yardımcı olmuştu. Hepsinin ağır ceza almasını istiyoruz. Köyümüz bu insanlardan kurtulacak” diye konuştu.

Öte yandan, adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.G, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, annesi, babası ve ablası ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

DENİZLİ (İHA)