Kayınvalide katiline müebbet hapis cezası – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kayınvalide katiline müebbet hapis cezası

Kayınvalide katiline müebbet hapis cezası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2023 Pazartesi - 16:17Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi - 16:26
Kayınvalide katiline müebbet hapis cezası

Denizli'nin Honaz ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşiyle barışmaya gittiği evde kayınvalidesini öldüren ve mahkemede “Ben mağdurum, 9 yaşındaki çocuğumu 18 aydır görmüyorum” diyerek kendisini savunan damat, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

• TIKLAYIN | Eşiyle barışmaya gittiği evde kayınvalidesini öldürdü

• TIKLAYIN | Kayınvalidesini öldürüp oğlunu yaraladı, mahkemede “mağdurum” dedi

İlçenin Kocabaş Mahallesi'nde 5 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen olayda, 33 yaşındaki Aydın Adlım, boşanma aşamasında olduğu eşiyle barışmak için kayınvalidesinin evine gitmiş, ancak kayınvalidesi 59 yaşındaki Sultan Duran ile tartışmış, ardından aracının arka koltuğunda bulunan av tüfeği alıp ateş etmişti.

Tüfekten çıkan saçmalar kayınvalidesi ile 14 yaşındaki A.D. ve 3 yaşındaki A.A.’ya isabet etmiş, Duran’ın hayatını kaybettiği olayda iki çocuk da yaralanmıştı.

Cinayetten sonra yakalanan ve Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yurgulanan Aydın Adlım, kendini “Ben mağdurum, 9 yaşındaki çocuğumu 18 aydır görmüyorum” diyerek savunup, cinayeti tasarlanmadığını savundu.

Mahkeme, son duruşmada kararını açıkladı. Kayınvalide katili olan ve iki çocuğun yaralayan Adlım, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

DENİZLİ (İHA)