Kayınvalidesini öldürüp oğlunu yaraladı, mahkemede “mağdurum” dedi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kayınvalidesini öldürüp oğlunu yaraladı, mahkemede “mağdurum”...

Kayınvalidesini öldürüp oğlunu yaraladı, mahkemede “mağdurum” dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2023 Cuma - 11:46Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma - 11:46
Kayınvalidesini öldürüp oğlunu yaraladı, mahkemede “mağdurum” dedi

Denizli’nin Honaz ilçesinde, kayınvalidesini öldürüp, kendi çocuğu ile komşusunun çocuğunu yaralayan sanık, mahkemede kendisinin mağdur olduğunu söyledi.

• TIKLAYIN |  Eşiyle barışmaya gittiği evde kayınvalidesini öldürdü

İlçenin Kocabaş Mahallesi’nde 5 Ağustos 2021’de meydana gelen ve bir kadının ölümü, iki çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan olayın davası devam ediyor. Son duruşmada sanığın yaptığı “mağdurum” savunması şaşkınlık yarattı.

Kayınvalidesi 59 yaşındaki Sultan Duran’ı av tüfeğiyle vurarak öldüren, oğlu Atalay ile komşusunun çocuğu Ahmet D.’yi de yaralayan 48 yaşındaki Aydın A.’nın yargılanmasına Denizli 4. Ağır ceza Mahkemesinde devam edildi. Sanık, olay yerine tasarlayarak gelmediğini söyleyerek, “Etki altında kaldım. Çocuklarımı ve eşimi almaya gelmiştim. Ben mağdurum, 9 çocuğumu 18 aydır görmüyorum” dedi.

Sanığın kayınpederi Derviş Duran ise, “Ben belediyede işçiyim. Olay sırasında çalışıyordum. Akşam üzeri eve geldiğimde olay olmuştu. Kızımla tartışmış, o da bize geldi. Biz de evlatlarımıza, torunlarımıza kol kanat açtık. Damadım daha önce eve gelip üç çocuğunu alıp gitti. Sonra bırakıp diğer üç çocuğunu aldı. Çocukları aç bırakmış, torunlar geldiğinde ‘Bizi gönderme, açlıktan ölüyoruz’ dediler. Bu nedenle hanım göndermek istemiyor. O da çocukları bırakıp gidiyor. Bir dahaki sefere planlayarak gelmiş. Yapacak bir şey yok. Takdiri ilahi. En ağır şekilde cezalandırılsın istiyorum” ifadesini verdi.

Ailenin avukatı Yağmur Yalçın da “Çocukların doğrudan kasten öldürülmeye yönelik ateş edilip edilmediğine ilişkin bilirkişi raporuna itiraz ettik. Derviş Adlım’ın ifadesi bu konuya açıklık getirecek. Ulaşılamaz ise savcılar mütalaa hazırlayacaktır. Biz tasarlayarak ve planlanarak oraya gelindiği ve kasten öldürdüğünü düşünüyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sanığın tahliye talebi reddeden mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kocabaş Mahallesi’nde 2 yıl önce meydana gelen olayda Aydın A., kayınvalide Sultan Duran’ı öldürmüş, oğlu Atalay ile 14 yayındaki Ahmet D.’yi de yaralamıştı.