Karısının boğazını kesen koca: Adalete güveniyorum – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Karısının boğazını kesen koca: Adalete güveniyorum

Karısının boğazını kesen koca: Adalete güveniyorum

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2020 Cuma - 16:53Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma - 18:20
Karısının boğazını kesen koca: Adalete güveniyorum

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde geçen yıl karısını boğazını keserek öldüren sanık, yargılandığı davada “adalete güveniyorum” dedi.

İlçenin İncilipınar Mahallesi’nde, geçen yıl ağustos ayında eşi 23 yaşındaki Hafize Kurban’ı boğazını keserek öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davaya devam edildi. Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Uğur Kurban, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, maktul Hafize Kurban'ın yakınları ile avukatlar ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

•Genç kadın “konuşalım” çağrısıyla evinden çıkmış

•Karısını boğazını keserek öldürdü, mahkemede “pişmanım” dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da müdahil olduğu davanın duruşmasında, iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanığın "tasarlayarak eşi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. 

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, olaydan birkaç gün önce eşini darbetmesi ve cep telefonuna yüklediği programla eşini izlemesi dolayısıyla da sanığa, "eşe karşı kasten yaralama", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından da ceza verilmesini istedi. 

Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına cezaevinden SEGBİS ile katılan Uğur Kurban, daha önceki ifadesini tekrarladığını, eşine şiddet uygulamadığını söyledi ve “Adalete güveniyorum” dedi.

Müşteki avukatı ise, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, duruşma 3 Temmuz’a ertelendi.

DENİZLİ (İHA/AA)