Pamukkale, Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na ev sahipliği yapacak – D20Haber
21.06.2024, Cuma
23 °C / 42 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SPOR
  4. /
  5. SPOR
  6. /
  7. Pamukkale, Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na...

Pamukkale, Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na ev sahipliği yapacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2024 Perşembe - 14:19Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe - 14:19
Pamukkale, Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na ev sahipliği yapacak

Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Muğla’nın ev sahipliğini yaptığı Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı, 14-15 Eylül tarihlerinde Pamukkale’de düzenlenecek.

Pamukkale, bisiklet alanından önemli spor organizasyonlarından birisi olan yaptığı Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

14-15 Eylül’de, 1000’e yakın sporcunun katılacağı yarış, kısa ve uzun parkur iki ayrı rotada düzenlenecek. kurulacak EXPO alanında bisiklet markaları ve diğer sporcu ürünleri özel stantlarda sporculara ve Denizlili vatandaşlara keyifli bir gün yaşatacak. Konserler ve farklı etkinliklerle Pamukkale’de spor dolu bir hafta sonu geçirilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili olarak Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman’ı ziyaret eden Denizli Pamukkale Uluslararası Granfondo Bisiklet Yol Yarışı Organizasyon Sorumlusu İlker Cömert, “Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman sezon başı arayarak bu yarışın Denizli’de yapılmasını istedi. Federasyon başkanımızın tensipleri ile bu önemli yarışı Denizli’ye aldık. Denizli, gerek tarihi doğal güzellikleri ile gerek yabancı turistlerin de gözdesi olması bakımından bu önemli organizasyonu kaldırabilecek bir destinasyon” dedi.

Haberin DevamıReklam




Hedeflerinin Denizli’de bu yarışı geleneksel hale getirmek olduğunu kaydeden Cömert, “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için rota çalışmalarımız da devam ediyor. Bunları da federasyonumuza sunacağız. Dünyada 120’den fazla ülkede seyredilen bu yarışın en azından bir etabını Denizli’den geçirmek önemli hedefimiz. Böylelikle gelenekselleşen Denizli Pamukkale Granfondo ile birlikte Denizli’yi bisiklet şehri yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise bu organizasyonun Denizli’ye alınmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DENİZLİ (İHA)