Yaşlı kadın çimento tedavisiyle sağlığına kavuştu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Yaşlı kadın çimento tedavisiyle sağlığına kavuştu

Yaşlı kadın çimento tedavisiyle sağlığına kavuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2022 Salı - 15:50Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı - 15:50
Yaşlı kadın çimento tedavisiyle sağlığına kavuştu

Denizli Devlet Hastanesinde, yaşlı hasta, halk arasında “çimento, dondurma” tedavisi olarak bilinen vertebroplasti ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Dağlıoğlu, 83 yaşındaki Emine Atmaca’nın düşme sonrası bel bölgesinde şiddetli ağrı şikayetiyle hastaneye geldiğini, tetkiklerinde bel kemiğinde kırık saptandığını, yaşı nedeniyle açık ameliyat düşünülmeyen hastaya önce korse tedavisi uygulandığını belirtti.

Ancak ağrıyla ilgili şikayetin devam ettiğini anlatan Dağlıoğlu, “Yürüyemeyen hasta sedye ile polikliniğimize getirildi. Yaşı nedeniyle hastamıza açık ameliyat yerine halk arasında ‘kapalı ameliyat, çimento ameliyatı, dondurma tedavisi’ denilen vertebroplasti ameliyatı yaptık. Aynı gün mobilize edilen hastamız sorunsuz toplam 3 gün süreyle hastanemizde yatırıldı ve şifa ile taburcu edildi. Vertebroplasti tedavisi hastanemizde başarıyla uygulanabilmektedir. Kesi olmadığı için iyileşme süresi daha kısadır. Hasta aynı gün yürüyüş yapıp, birkaç gün içinde taburcu olabilmektedir” dedi.

Ameliyat ile sağlığına kavuşan Emine Atmaca da ağaıının kayması sonucu düşüp belini kırdığını, başarılı bir ameliyat geçirerek sağığına kavuştuğunu söyledi.