Verem Haftası’nda resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Verem Haftası’nda resim ve kompozisyon yarışması...

Verem Haftası’nda resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2024 Perşembe - 13:13Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe - 13:13
Verem Haftası’nda resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi

Denizli’de, Verem Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. Ödül töreni Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Denizli Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Bilgiç’in de katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Öztürk, veremin covid-19’dan sonra en çok ölüme yol açan bulaşıcı hastalık olduğunu, Dünya Sağlık Örgütünün 2030 yılında veremi dünyadan kaldırabilmeyi hedeflediğini, o hedefe ulaşılamasa bile ölümlerin yüzde 90’ını azaltmak istedikleri söyledi.

Diğer konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Resim dalında birinci olan Pamukkale Zeytinköy Hayırseverler Ortaokulu’ndan Tuna Orhan, ikinci olan Merkezefendi Hayırseverler Ortaokulu’ndan Zeynep Selin Kuzdere ve üçüncü olan Pamukkale Hürriyet Ortaokulu’ndan Hasıba Muhammadi’ye ödülleri verildi.

Komposizyon yarışmasında birinciliği kazanan Kale Mustafa Şipar Anadolu Lisesi’nden Betül Aday, ikinciliği kazanan Acıpayam Anadolu Lisesi’nden Şeyda Birgin ve üçüncülüğü kazanan Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden İpek Elif Şahin ödüllerini aldı.