Karahan: Denizli’de 2 şüpheli coronavirüs vakası görüldü – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Karahan: Denizli’de 2 şüpheli coronavirüs vakası...

Karahan: Denizli’de 2 şüpheli coronavirüs vakası görüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2020 Salı - 17:01Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı - 18:09
Karahan: Denizli’de 2 şüpheli coronavirüs vakası görüldü

Vali Hasan Karahan, Denizli’de şu ana kadar iki şüpheli vaka olduğunu ve bunların hastanede tetkik ve tedavilerinin sürdürüldüğünü açıkladı.

Çin’de başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirilen coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Denizli’de bugüne kadar uygulanan önlemler ve ilave alınacak tedbirler, Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında değerlendirildi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Valilik Makam Toplantı Salonunda iki aşamalı gerçekleştirilen toplantının ilkine Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Tarım ve Orman İl Müdür V. Yılmaz Erkaya, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi katıldı.

Toplantının ikinci kısmında ise, ildeki tüm kamu hastanelerinin başhekimleri ve özel hastanelerin yetkilileri katıldı.

Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından Covid-19 olası vaka tanımına uyarak sağlık kuruluşlarına başvuran hastalara yaklaşım, kesin tanı almış vakalara yaklaşım, kesin tanı almış vakaların temaslılarına yaklaşım, sağlık hizmetlerinin sunumu ve olası vaka yönetimi hususlarında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kurumlar arası işbirliği içinde yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

İLETİŞİM SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE YÜRÜTÜLECEK

Yeni coronavirüs hastalığı ve tedbirleri, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, iletişim çalışmalarının Vali Hasan Karahan’ın himayesinde İl Sağlık Müdürlüğünün sorumluluğunda yürütülmesi kararı alındı.

Halkı bu konuda bilgilendirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan broşür, poster ve tüm görsellerin resmi kurumlarımızda, umuma açık alanlarda, belediye otobüslerinde ve billboardlarda paylaşılması kararlaştırıldı

UMREDEN DÖNENLER TAKİPTE

Vali Karahan, toplandınan sonra yaptığı açıklamada, daha önce Umre ziyaretinden dönen 192 kişinin sağlık ekipleri tarafından havaalanında kontrolden geçirilerek bilgilendirmelerinin yapıldığını, 14 gün süre ile evlerinde kalmaları ve hiçbir şekilde ziyaretçi kabul etmemeleri hususunda uyarıldığını, sağlık ekiplerince umreden dönenlerin 14 günlük takip süreçlerinin devam ettiğini belirtti.

KARAHAN: 2 VAKA VAR, TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Denizli’de şu ana kadar 2 şüpheli vaka olduğunu ve bunların hastanede tetkik ve tedavilerinin sürdürüldüğünü de belirten Karahan, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, toplu mekânlardan uzak durmaları ve kişisel hijyene dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Karahan, vatandaşların hastalıktan etkilenmemesi ve yayılımının önlenmesi için tüm kurumlar arası işbirliği içinde azami dikkat gösterileceğini kaydererek, vatandaşların özellikle Sağlık Bakanlığının ve resmi kurumların uyarı ve tavsiyelerine uymalarını, sosyal medya üzerinden yapılan asılsız haberlere itibar etmemelerini istedi.

İl hıfzıssıhha Toplantısının ardından İlimizdeki tüm kamu hastanelerinin başhekimleri ve özel hastanelerin yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ise ilimizdeki olası vaka yönetimi ve tüm sağlık kurumları ile birlikte alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.