Türkiye’nin ilk obezite ve diyabet merkezi PAÜ’de kurulacak – D20Haber
10.05.2024, Cuma
15 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Türkiye’nin ilk obezite ve diyabet merkezi...

Türkiye’nin ilk obezite ve diyabet merkezi PAÜ’de kurulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2017 Cuma - 15:15Güncelleme: 30 Haziran 2017 Cuma - 15:15
Türkiye’nin ilk obezite ve diyabet merkezi PAÜ’de kurulacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri bünyesinde, obezite ve diyabet hastalıklarının tanısının konulacağı ve tedavisinin yapılacağı merkez kurulacak. Türkiye’de ilk olacak Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma ve Tanı Merkezi protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

PAÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen imza törenine törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, hayırsever bağışçı Halil İbrahim Palazca, oğlu Mehmet Palazca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan ve PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, obezitenin çağın vebası olduğuna, nüfusun büyük çoğunluğunun bu hastalıkla mücadele ettiğine dikkati çekti. Kurumsal olarak hızla gelişen bilimin ışığında bu hastalıkların tanı ve tedavisine katkı sağlamak istediklerini belirten Bağ, bağışlarından dolayı hastanenin yapımını üstlenen Halil İbrahim Palazca ve ailesine, Prof. Dr. Semin Fenkçi'ye ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri yönetimine teşekkürlerini sundu.

Hayırsever Halil İbrahim Palazca, Denizli ve Türkiye'ye böyle bir merkez kazandırılması konusunda projeye önder olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin ilk obezite ve diyabet merkezi PAÜ’de kurulacak

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi ise, Denizli nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin diyabet hastalığı ile mücadele ettiğini, aynı zamanda obezitenin sadece yetişkinlerin değil artık çocuklar ve gençlerde de bu hastalığın görülme oranının hızla arttığını söyledi. Kanser hastalıklarından sonra en çok ölüme neden olan hastalıkların başında diyabetin geldiğini belirten Prof. Dr. Fenkçi, gelecekte obezite ve diyabet hastalık oranlarının artacağını belirterek, kurulacak olan merkezin bu noktada çok önemli ve gerekliolacağını kaydetti.