Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları bulup iyileştiriyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları...

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları bulup iyileştiriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2017 Salı - 17:35Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı - 17:35
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları bulup iyileştiriyor

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Servergazi Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, şizofreni hastalarını tedavi ederek topluma kazandırıyor.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. Merkezlerin çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, merkezlerinin açılmasının ardından, toplumdan izole edilen bin 500 hastaya toplum temelli psiko-sosyal destek sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinin tedavi etkinliği uzun zamandır tartışılıyor. Bu kurumların hastaya faydalı olmadığı görüşünde birleşen uzmanlar, yeni bir mantığın oluşmasına da katkı sağladı. Toplumdan izole bir şekilde yaşayan hastaların, toplumdan ayrıştırılmalarının daha da zararlı olduğu ve tamamen birçok beceriden yoksun bir hale geldikleri ortada. Bu hastalar sürekli olarak yönlendirilmeye ve aktif kalmaya muhtaç. Ayrıca ilaç kullanan ve tedavisi düzensiz olan hastaların da günlük takibi açısından faydalı olacak bir sisteme ihtiyaçları var. Yeni merkezimiz fazla tanınmıyor. Tedaviye muhtaç insanları tanıyanlar bize ulaşsın. Burada şizofreni hastalarına el sanatlarından, folklor eğitimlerine kadar çok değişik konularda tedavi amaçlı etkinlikler yapıyoruz."

Servergazi Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin sorumlu hekimi psikyatrist Erinç Sevim, merkezde toplumdan izole olmuş kişileri tekrar topluma kazandırdıklarını belirterek, "Merkezde hastalara tiyatro, müzik, el sanatları gibi etkinlikler yaptırıyoruz. İlaçlarını doğru şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Ev ziyaretleri yaparak hasta olan kişileri bulup, merkeze gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarına Servergazi Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi gezdirildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)