Siroz hastası kayınvalidesine karaciğeriyle donör oldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Siroz hastası kayınvalidesine karaciğeriyle donör oldu

Siroz hastası kayınvalidesine karaciğeriyle donör oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Kasım 2023 Perşembe - 13:18Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe - 13:18
Siroz hastası kayınvalidesine karaciğeriyle donör oldu

Denizli'de, siroz hastası olan ve 2 aylık ömrü kaldığı söylenen Fatma Demirbilek, gelininin karaciğeriyle yaşama tutundu.

Siroz hastalığı nedeniyle karaciğer fonksiyonları tamamen sona eren ve doktorlar tarafından 2 aylık ömrünün kaldığı söylenen Fatma Demirbilek’e ikinci hayat gelininden geldi. Doku uyumunun sağlanmasıyla Mihrican Demirbilek’ten alınan karaciğer parçası, özel bir hastanede kayınvalidesine nakledildi.

Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, gerçekleştirilen operasyonla ilgili “Fatma Hanım'ın sirozu mevcuttu ve karaciğer nakli aşamasına gelmişti. Mihrican Hanım'ın yapılan tüm tahlilleri, karaciğerinin büyüklüğü, damar yapıları, kan testleri hepsi uygun çıkınca nakli gerçekleştirdik. Vericiyi taburcu ettik, kontrole geldi. Hatta bugün gayet iyi. Fatma Hanım da iyileşiyor. Birkaç gün içinde taburcu olacaktır. Genel durumu da gayet iyi şu an. Umarım ömür boyu sağlıklı bir hayat geçirirler” dedi.

Yeniden yaşama tutunmanın sevincini yaşayan Fatma Demirbilek de “Karaciğerim iflas etmişti. Sağ olsun gelin kızım bana ciğerini verdi. Ondan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Biz hiç gelin kaynana çatışması yapmadık. Anne kız gibiyiz” diye konuştu.

Karaciğer donörü olan Mihrican Demirbilek ise, “Annemin 2 aylık ömrü kaldığını öğrenmiştim ve çok üzüldüm. 'Karaciğerimi vereyim, ona hayat olayım' istedim. Daha sonrasında işte geldik buraya. Hastanemizde ameliyatımızı olduk, her şey başarılı geçti, Şükürler olsun annem sağlığına kavuşacak. Ben sağlığıma kavuştum. Sıra annemde inşallah. Bizde hiç gelin-kaynana çatışması olmadı. İnşallah bundan sonra daha da güzel olacak” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)