Şen’den ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ne zaman açılacak’ sorusu – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Şen’den ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi...

Şen’den ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ne zaman açılacak’ sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2019 Salı - 13:58Güncelleme: 12 Mart 2019 Salı - 13:58
Şen’den ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ne zaman açılacak’ sorusu

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’yi termal sağlık turizminde öne çıkaracak yatırımın gecikmesini eleştirerek, Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ne zaman açılacağını sordu.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, antik dönemde bir su ve kaplıca şehri olan Denizli’nin yıllar içinde bu özelliğini kaybettiğini, Pamukkale gibi ‘Holly City’ olarak adlandırılmış tarihi bir termal merkez mirasına sahip olmamıza rağmen termal kent olgusundan hızla uzaklaşıldığını belirtti.

Karahayıt bölgesinde otellerimiz çeşitli yıllarda kendi çabaları ve gayretleri ile termal sağlık turizmi alanında olağanüstü çabalar ve gayretler göstererek, yeniden termal kent olma yolunda ciddi yatırımlara imza attıklarını ifade eden Şen, işletmelerin Denizli’nin termal kent kimliğini günümüz insanı ve dünyası ile yeniden tanıştırabilmek adına ülke çapında ve Avrupa pazarında tanıtım faaliyetlerini yürüttüklerini kaydetti.

Böylesine önemli bir olgunun başarılı olabilmesi için devlet, üniversite, özel sektör işbirliği gerekliliğine vurgu yapan Şen, “Denizli Büyükşehir belediyesi desteği ile birlikte derneğimizin yürüttüğü artık bir marka haline gelen Termal İyi Gelir bu çalışmaların ürünüdür. Hali hazırda ilan edilen termal turizm alanlarının entegre bir şekilde planlanması ve yatırımcının önünün açılması gerekmekteydi, bu konuda yine çeşitli teşvik sistemleri devreye girdi. Özel sektör bu bağlamda üzerine düşeni yaptı, gerek kendi tesislerini termal kent vizyonu çerçevesinde rehabilite etti, gerek tanıtım çalışmalarına maddi ve manevi tam destek sundu” dedi.

“YAVAŞLAMAYI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

Bölgede yapılan toplantılarda PAÜ’nün özellikle yurt dışı pazarlanmasında en büyük itici gücü oluşturacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile paydaş olarak yer aldığını anımsatan Şen, şöyle devam etti:

“Üniversitemizin o toplantılarda ortaya koyduğu vizyonu, gittikçe yaşlanan insanın rehabilitasyon ihtiyacını karşılamak ve bu ihtiyacı karşılayabilmek adına yine konusunda ehil insan yetiştirmekti. Biz yatırımcılar olarak üniversitemizin bu vizyonuna sahip çıktık, destekledik ve yanında durduk. Karahayıt bölgemizin termal kent hüviyetine hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için beklentimiz kısa süre içerisinde fizik tedavi rehabilitasyonhastane inşaatının bitirilmesi ve hizmete alınmasıydı. Ancak geçen bunca yıldan sonra, bugün geldiğimiz noktada bölgemizde açılması planlanan hastanenin hizmete alınması, inşaatının tamamlanması çok ağır bir şekilde devam etmekte ve acil ödenek çıkartılması gerekmektedir. Bu süre kaybı, emek ve para harcayarak oluşturduğumuz ulusal TERMAL İYİ GELİR markamıza zarar vermeyecek midir? Günümüz şartlarında vaktin nakit olduğu daha da aşikârken bu yavaşlamayı anlamlandırmakta zorluk çekiyoruz

Kent olarak ortaklaşa geliştirdiğimiz bu vizyonu ve termal sağlık kenti olma hedefimizi sağlık turizminin sürdürülebilirliğini Pamukkale Karahayıt bölgesindeki fizik tedavi rehabilitasyon hastanesinin açılışının gecikmesi tehdit etmektedir.

Denizli’nin bir kaplıca destinasyonu ve termal sağlık kenti olabilmesi için sağlam bir siyasi destekle nitelikli ve bilgili insan gücü ve nitelikli sağlık tesisleriyle mümkündür. Ancak bu işbirliği ile Denizli bir kaplıca destinasyonu, termal sağlık kenti olabilecektir.”