Sağlık turizminde Denizli’ye kazandıracak işbirliği – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Sağlık turizminde Denizli’ye kazandıracak işbirliği

Sağlık turizminde Denizli’ye kazandıracak işbirliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2018 Salı - 13:24Güncelleme: 20 Mart 2018 Salı - 13:24
Sağlık turizminde Denizli’ye kazandıracak işbirliği

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği, üyesi olan sağlık kurumlarının yurt içi ve yurt dışında bilinirliğini artırarak, sağlık turizminden daha çok pay almalarına yönelik girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Turkish Healthcare Travel Council (Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi THTC) temsilcileriyle toplantı yapılarak, Denizli’nin sağlık turizmindeki potansiyeli aktarıldı.

Pamukkale Sağlık Turizm Derneği Başkanı Onur Erikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, sağlık turizmi faaliyetlerini geliştirmek, ulusal çabaları birleştirmek amacıyla faaliyet gösteren THTC’nin CIS ülkelerinden sorumlu yöneticisi Khalida Sadykova ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Victoria Çakmak ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, bölgemizin sağlık turizmine olan elverişliliği, termal kaynakların zenginliği ve Denizli’de bulunan donanımlı hastanelerin vermiş olduğu kaliteli sağlık hizmetleri anlatıldı, işbirliğiyle Pamukkale’nin sağlık turizminden alacağı payın kısa sürede artırabileceği ifade edildi.

Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Erikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, işbirliğine verdikleri önemi de dile getirerek, THTC temsilcilerine dernek üyesi sağlık kuruluşlarını gezdirdi ve uygulanan tedaviler hakkında bilgiler aktardı.

KISACA THTC

Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC), 2005 yılında sağlık turizmi faaliyetlerini geliştirmek ve ulusal çabaları birleştirmek amacıyla kuruldu. Hastaneler, klinikler, termal ve medikal Spa merkezleri, oteller ve asistanlık hizmeti veren firmalar dahil olmak üzere 317 üyesiyle ve 85 ülkede 144 network ofisiyle konsey, Türkiye ve dünyanın en büyük sağlık hizmeti veren topluluğu haline geldi.