Bakan Koca’dan Denizli’deki yoğun bakım doluluk oranı rakamları – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Bakan Koca’dan Denizli’deki yoğun bakım doluluk...

Bakan Koca’dan Denizli’deki yoğun bakım doluluk oranı rakamları

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 16 Eylül 2020 Çarşamba - 21:38Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe - 12:04
Bakan Koca’dan Denizli’deki yoğun bakım doluluk oranı rakamları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından illerdeki rakamları açıkladı. Koca, Denizli'deki yoğun bakım doluluk oranıyla ilgili de bilgi paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Koca, Türkiye ve dünyanın virüs salgını karşısında baştakinden daha zor bir dönemde olduğunu belirtti.

AŞI ÇALIŞMALARI

Aşı çalışmalarına da değinen Koca, "Sağlık Bakanlığının izniyle Çin Sinovac aşısının Türkiye'deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesinde 3 gönüllü sağlık çalışanında başlandı. Bilim dünyası yıl sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hemfikir. Türkiye olarak kendi aşı çalışmamızı sürdürürken, en erken uygulama için de tedarik teşebbüslerimizi başlattık" dedi.

HES UYGULAMASI ÇAĞRISI

HES uygulamasının önemini de vurgulayan Koca, "HES uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalı. Bugüne kadar izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkmaya teşebbüs eden yaklaşık 140 bin kişi bu sistemle engellenmiştir" diye konuştu.

AKILLI BİLEKLİK UYGULAMASI

Riskli kişiler için “akıllı bileklik” uygulaması getirileceğini kaydeden Koca, "Çok sayıda insanımız tedbir almayarak her gün kendini virüse maruz bırakmaktadır, özellikle iki aydır bulaşma hızlanmış durumda. Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik uygulamaları olacaktır" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ’DE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI

İllere ilişkin rakamlar da veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin durumunu gösteren haritayı paylaştı. Bu haritada Denizli’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 64.54, ventilatör doluluk oranı ise yüzde 41.51 olarak yer aldı.