Koca: Denizli’de coronavirüste son aya göre artış yüzde 60 – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Koca: Denizli’de coronavirüste son aya göre...

Koca: Denizli’de coronavirüste son aya göre artış yüzde 60

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Eylül 2020 Cuma - 20:25Güncelleme: 18 Eylül 2020 Cuma - 23:53
Koca: Denizli’de coronavirüste son aya göre artış yüzde 60

Denizli’de, coronavirüs salgınının geldiği noktayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ortaya koydu. İki gün önce yüzde 64.54 olan doluluk oranı yüzde 68’e, yüzde 41.51 olan solunum cihazına (ventilatör) bağlı doluluk oranı yüzde 49’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 6 ilin sağlık müdürleriyle toplantı yaptı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Bakan Koca, Türkiye’nin dünyanın tecrübelerini dikkatle , kendi tedavi protokollerini geliştirdiğini söyledi. Koca, “Ülkemiz, erken başlanan ilaç tedavileri ve hastane bakımları sayesinde en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bu sayede can kayıplarını düşük seviyelerde tutmayı başardık. Ancak rakamlar son aylarda yükselmeye başladı” dedi.

Bazı illerde hızlı hasta artışına bağlı sorunlar tespit ettiklerini kaydeden Bakan Koca, “Yatak, cihaz ve personel takviyesi yaparak kapasite artırımı sağladık. Bu gibi tedbirleri yurt çapında sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YATAK DOLULUK ORANI YÜZDE 68

İzmir merkezli Aydın, Muğla, Manisa, Denizli ve Uşak  illerinin sağlık yöneticileriyle salgınla mücadeleyi değerlendirdiklerini belirten Koca, “Yaptığımız değerlendirmeler neticesinde son aya göre  Denizli’de yüzde 60 artış görülüyor. Ayrıca, Denizli’de yatak doluluk oranı yüzde 46, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranımız yüzde 49” diye konuştu.

“ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINA BU YIL BAŞLANACAK”

Denizli’ye 20 yoğun bakım yatak ilavesi yaptıklarını ifade eden Koca, Denizli Şehir Hastanesi çalışmasında sona gelindiğini ve bu yıl içerisinde ihalesini yapıp inşaatına başlayacağını sözlerine ekledi.