Pil tedavisi uygulamasıyla dışkı tutamama probleminden kurtuldu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. Pil tedavisi uygulamasıyla dışkı tutamama probleminden...

Pil tedavisi uygulamasıyla dışkı tutamama probleminden kurtuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 13:57Güncelleme: 2 Ağustos 2018 Perşembe - 13:57
Pil tedavisi uygulamasıyla dışkı tutamama probleminden kurtuldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, bir hasta uygulanan pil tedavisi yöntemiyle dışkı tutamama probleminden kurtuldu.

Dışkı tutamama problemi yaşayan 53 yaşındaki Kaniye Küsek, yaşamını olumsuz yönde etkileyen sağlık sorunundan kurtulmak için PAÜ Hastanesi Algoloji (Ağrı) Kliniğine geldi. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından, Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses tarafından uygulanan pil tedavisi ile sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili bilgi veren PAÜ Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Lütfi Gürses, yapısal anatomik bozukluklar, sinir sistemi hastalıkları, omurilik hastalıkları ve tümörleri, şeker hastalığı, trafik kazası ve düşme gibi travmalar sonrası oluşan kırıklar, omurga ve omurilik hastalıklarının cerrahi tedavileri, kas hastalıkları, bağırsak fonksiyon bozukluğu sonucu ortaya çıkan rahatsızlıkla karşı karşıya kalanların hissettiği halde dışkısını tutamama veya sürekli kabızlık durumuyla karşı karşıya kaldığını, kişinin sosyal yaşamını son derece olumsuz etkilediğini belirtti.

Uyguladıkları tedaviyle ilgili de bilgi aktaran Prof. Dr. Gürses, “Travma sonrası gelişen omurga hasarına bağlı dışkı tutamama yakınması başlayan 53 yaşındaki hastamız, bugüne kadar uygulanan tedavi yöntemlerinden yarar görmemişti. Algoloji kliniğimize başvurusunun ardından yaptığımız incelemeler sonrasında, hastamıza sakral sinir stimülasyonu (pil tedavisi) uygulamaya karar verdik. Tedavinin ilk aşamasını oluşturan test döneminde hastamızın yakınması tamamen ortadan kalktı. Bunun üzerine hastamıza kalıcı pil yerleştirdik. Pil tedavisi ardından eski hayat konforuna ulaşan hastamız, şimdi daha sağlıklı ve mutlu” dedi.