PAÜ’ye yaptığı bağışı “amaç dışı kullanılmış” diyerek geri istedi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ’ye yaptığı bağışı “amaç dışı kullanılmış”...

PAÜ’ye yaptığı bağışı “amaç dışı kullanılmış” diyerek geri istedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2022 Cumartesi - 19:04Güncelleme: 25 Eylül 2022 Pazar - 12:29
PAÜ’ye yaptığı bağışı “amaç dışı kullanılmış” diyerek geri istedi

Denizli’de, iş insanı Halil İbrahim Palazca, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde yapılacak olan anestezi yoğun bakım ünitesi için 2015 yılında 500 bin lira şartlı bağışta bulundu. Ancak, yaptığı bağışın amacı dışında kullanıldığını öne süren Palazca, parayı geri istedi.

• TIKLAYIN | PAÜ Rektörlüğünden bağış açıklaması

İş insanı Halil İbrahim Palazca, 2015 yılında PAÜ Hastanesine yapılacak olan anestezi yoğun bakım ünitesinde kullanılmak üzere 500 bin lira bağışta bulundu. Bağışla ilgili protokol imzalandı ve paranın yalnızca bu birim için harcanmasını istedi. Ayrıca protokol gereği Palazca’nın adı yeni yapılan birime verilecekti.

PARANIN DÖNER SERMAYE İŞLETMESİNDE KULLANILDIĞINI DUYDU

PAÜ Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi için yapılan bağışın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra bir restoranda iki hastane çalışanının konuşmalarına tanık olan Palazca, paranın hastanenin döner sermaye işletmesinde kullanıldığını öğrendi.

HASTANE BAŞHEKİMLİĞİNE DİLEKÇE VERDİ

Geçtiğimiz ay PAÜ Hastanesi Başhekimliğine dilekçe yazan Palazca, “Öğrendiğime göre bağışımın 350 bin lirası döner sermaye işletmesi hesabına ödenmiştir. Bu paranın nasıl ve ne amaçlı kullanıldığı konusunda tarafıma bilgi verilmemiştir. Bu hesaba ödenen 350 bin liranın açılacak olan yoğun bakım ünitesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılmadığını öğrendim. Bu nedenle bağışımdan dönmekte, protokol tarihinden itibaren denkleştirici adalet ilkesi gereği yapılacak hesaplama ile tarafıma geri ödenmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.

VERİLEN YANITTAN TATMİN OLMADI

Palazca’nın dilekçesine 5 Eylül’de yanıt veren PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, bağışla 4 kalem tıbbi cihaz alındığını, bu cihazların 435 bin lira tuttuğunu bildirdi.

Yanıttan tatmin olmayan Palazca, hem rektörlük hem de uygulama merkezine yazdığı dilekçelerde, “Kalan 64 bin lirayı ne yaptınız? Aldığınız cihazların neler olduğu belirtilmiyor. Faturalar ibra edilmiyor. Bu cihazların benim yaptığım bağışla alındığını gösterir belge yok. Belgeleyin yoksa bağıştan vazgeçtiğimi ve bağışımın iadesini talep ediyorum” dedi.

“BAĞIŞ YAPTIM, BENİ ÜZDÜLER”

Bugüne kadar pek çok bağışta bulunduğunu belirten Palazca, “Ben hayır için bağışta bulundum. Üniversiteye ilk kez faydamız olsun istedik. Bu nedenle ihtiyaç olan ünite için şartlı bağış yaptım. Bağışımı döner sermayeye aktarmış ve kullanmışlar. Canımı sıkan bu oldu. Yine de olan bitenden haberdar değildim. Tesadüfen öğrendim. Bağışı ‘yoğun bakım ünitesi yapacağız’ diye aldılar. 150 bin lirası normal kullanılıyor, kalanı döner sermayeye aktarılmış. Mahkemeye verdim. Suç duyurusunda bulundum. Amacına uygun kullanmıyorsanız paramı geri verin” diye konuştu.