PAÜ’lü genç doktordan duygulandıran paylaşım – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ’lü genç doktordan duygulandıran paylaşım

PAÜ’lü genç doktordan duygulandıran paylaşım

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2020 Cuma - 10:19Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma - 11:05
PAÜ’lü genç doktordan duygulandıran paylaşım

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde görev yapan genç hekim Nazlı Çetin Beyaz, duygu yüklü paylaşımla sağlıklı kalabilmek için çağrıda bulundu. Beyaz, “Topyekun seferberlik zamanlarından. Hep birlikte güçlüyüz, başaracağız” paylaşımını yaptı.

PAÜ Tıp Fakültesi’nden mezuniyetinin ardından PAÜ Hastanesi’nde görev yapmaya başlayan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, dünyayı sarsan coronavirüs salgınıyla ilgili göğüs hastalıkları bölümünü anlatan bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımına “Zor zamanlar göğüs gerenlerle aşılır diye okurduk ya hep, işte şimdi o zor zamanların içinden geçiyoruz. Topyekun seferberlik zamanlarından” sözleriyle başlayan Dr. Nazlı Çetin Beyaz, şöyle devam etti:

“Hepinize gelmeyin dediğimiz hastanelerde yaşıyoruz. Tek endişemiz evde bizi bekleyenlere, hasta olmayanlara virüsü taşımak.

Bu nedenle sizler de üzerinize düşeni yapın lütfen. Uzun zamandır olan şikayetler, hayati olmayan nedenler, ilaç yazdırmak gibi sebeplerle hastaneye gelip gereksiz yoğunluğa sebep olmayın. Kendinizi de başkalarını da riske atmayın..

Akciğerlerinize iyi bakın. Göğüs hastalıkları hekimleri olarak en önemli önerimiz; sosyal izolasyon kurallarına uyun, sigarayı bırakın, sağlıklı beslenenin, evde geçireceğiniz vakitleri fırsata çevirin, üretin..

Bu süreçten çıkarılacak derslerden ilk aklıma gelenler;
* Bilim ekmek, su gibi. Bu salgının karşısında hurafelerin esamesi okunmuyor.
* Devlet aklı ve kamucu ekonomiler kendini dayatıyor. Planlı, devletçi, kamucu bir ekonomi zor zamanlardaki en büyük güç. Tıbbı malzemeyi kendimizin üretmesi mesela..
* Dayanışma varsa umut var. Yükleri paylaştığımız, sırtımızı dayadığımız bir ekip varsa her şey daha kolay. Hocalarımız, biz asistan hekimler, hemşirelerimiz ve personellerimiz hep birlikte güçlüyüz, başaracağız.”