PAÜ yerli aşı çalışmalarına katkı için araştırma merkezi kuracak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ yerli aşı çalışmalarına katkı için...

PAÜ yerli aşı çalışmalarına katkı için araştırma merkezi kuracak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Temmuz 2021 Pazartesi - 20:36Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi - 20:36
PAÜ yerli aşı çalışmalarına katkı için araştırma merkezi kuracak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, yerli aşı çalışmalarına katkı sağlamak üzere Klinik Araştırma Merkezi (PAÜKAM) kuracaklarını bildirdi.

PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, yerli aşı geliştirme ve ilaç faz deneme çalışmalarının yürütüleceği PAÜKAM’ın kurulmasına yönelik çalışmalarla ilgili Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Serhat Ünal, Rektör Yardımcısı Prof Dr Necip Atar, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof Dr Selçuk Yüksel ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda, klinik araştırmalar konusunda deneyimlerini aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Serhat Ünal, bir plan doğrultusunda ilerlenmesi ve bu fikirlerin uygulama ile birleştirilebilmesi durumunda PAÜKAM’ın ülkenin önde gelen klinik araştırmalar merkezlerinden biri olabileceğini söyledi.

PAÜ Rektörü Kutluhan ise, klinik araştırmalar merkezinin ülkede yürütülen aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, “İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarının bize en büyük öğretilerinden bir tanesi, aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının yürütülmesi olmuştur. Kurulma çalışmalarını bir plan ve program dahilinde sürdüreceğimiz PAÜKAM’ın temellerini bu toplantı ile atmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki klinik araştırmalar alanında da ülkemizin önde gelen merkezlerinden birine sahip olacağız” dedi.