PAÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Kara, poster bildiri ile birinci oldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Kara,...

PAÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Kara, poster bildiri ile birinci oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Kasım 2020 Pazartesi - 12:40Güncelleme: 30 Kasım 2020 Pazartesi - 12:41
PAÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Kara, poster bildiri ile birinci oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, araştırmasını sunduğu poster bildiri ile birincilik ödülünü kazandı.

Türk Kulak Burun Boğaz ve Boyun Baş Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen “Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Boyun Baş Cerrahisi Kongresi”, bu yıl pandemi şartları nedeniyle dijital platformda gerçekleştirildi.

Bu alanlardaki güncel konuların tartışıldığı ve e-poster sunumlarının gerçekleştirildiği kongrede, “KBB Uzmanlık Öğrencilerinin Bilimsel Araştırma Yapma Konusundaki Tutumu ve Karşılaştıkları Engeller” konulu araştırması ile Prof Dr Cüneyt Orhan Kara, poster bildiri birincilik ödülünün sahibi oldu.

KARA: ÜLKEMİZDE BU KONUDA YAPILMIŞ İLK ÇALIŞMA

Prof. Dr. Kara, KBB asistanlarının bilimsel araştırma yapma konusundaki düşünce ve tutumları yanı sıra, karşılaştıkları engellerin saptanması yönelik yaptığı araştırmayı, Prof. Dr. Hülya Eyigör ile birlikte hazırladı. Araştırmasında, ülkemizdeki üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan KBB asistanlarına ulaşılarak veri toplayan Prof Dr Kara, yaptığı bilimsel çalışma sonucu elde ettiği sonuçlar hakkında şunları söyledi:

“Asistanların yüzde 68’i bilimsel çalışmalarda görev almak istediklerini, ancak yüzde 80’i bilimsel araştırma yapma konusunda yapılandırılmış bir eğitim almadıklarını belirtmişlerdir. Araştırmaya katılan asistanlarımız bilimsel araştırma yapmanın önündeki en önemli iki engel olarak yüzde 79 oranında ‘bilimsel araştırmalara maddi destek bulmak zordur’ ve yüzde 66 oranında ‘araştırmalara katılmam için teşvik ya da ödül yoktur’ diye düşünmektedirler. Bu araştırma ülkemizdeki bu konuda yapılmış ilk çalışmadır. Araştırma sonuçları yakın zamanda uluslararası bir dergide yayınlanarak, dünya çapında konuyla ilgili tüm bilim adamlarıyla paylaşılacaktır. Ayrıca bu araştırma sonuçları ülkemizdeki uzmanlık eğitimi verilen üniversiteler ve uzmanlık derneklerinin bu alanda eğitimler planlaması, asistanların araştırmalara katılmaları için teşvikler ve ödül politikaları belirlemesinde yol gösterici olacaktır.”