PAÜ Hastanesine görüntüleme cihazı PET/BT alındı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesine görüntüleme cihazı PET/BT alındı

PAÜ Hastanesine görüntüleme cihazı PET/BT alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 Perşembe - 08:00Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe - 08:00
PAÜ Hastanesine görüntüleme cihazı PET/BT alındı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine kanser, norolojik ve kalp hastalıklarının tanısında kullanılan PET/BT (pozitron emisyon tomografisi/bilgisayarlı tomografi) cihazı alındı. Cihazın yaklaşık 2 milyon Euro’ya mal olduğu bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalında kullanılan PET/BT cihazı yenilendi. Organlar hakkında metabolik ve anatomik bilgiyi bir arada elde etmeyi sağlayan cihaz; kanser, nörolojik hastalıkların (Alzheimer, demans, epileptik odağın belirlenmesi) ve kalp hastalıklarının tanısında kullanılıyor.

Nükleer Tıp AD. Öğretim Üyesi Doç Dr Tarık Şengöz, yeni cihazla hastalara eskisinin yarısı kadar radyoaktivite verilerek öncekine göre yüzde 50 daha kısa sürede çekim yapılabildiğini, bu sayede hastaların alacağı radyasyon dozu yarı yarıya azaldığını, kısalan çekim zamanı ile günlük 50 hastaya kadar F-18 FDG PET/BT çekimi yapılabileceğini belirtti.

Denizli’nin ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu ifade edilen PET/BT cihazının yaklaşık 2 milyon Euro’ya mal olduğu belirtildi.