PAÜ Hastanesinden 2 akademisyene ödül – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanesinden 2 akademisyene ödül

PAÜ Hastanesinden 2 akademisyene ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2019 Çarşamba - 09:04Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba - 09:05
PAÜ Hastanesinden 2 akademisyene ödül

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Aybek ve Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, Antalya’da düzenlenen bilimsel kongrede, video bildiri dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Yaklaşık 4 yıldır yanak içinden doku alarak gerçekleştirdikleri idrar yolu (üretra) darlığı ameliyatları, üroloji alanında dünyanın en önemli dergilerinden “World Journal of Urology” de yayımlanan Prof. Dr. Zafer Aybek ve Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, bu kez Antalya’daki kongreden birincilik ödülüyle döndüler. Aybek ve Zümrütbaş, kadınlarda tekrarlayan idrar yolu darlıklarının tedavisi için geliştirdikleri cerrahi teknik ile “6. İşlevsel Üroloji ve Kadın Ürolojisi Kongresi”nde, video bildiri dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Aybek, ödül getiren çalışmalarıyla ilgili “Kadınlarda bu sorun oldukça nadir görülüyor ve tanısı zaman zaman zor olabiliyor. Anabilim dalımızda erkeklerde idrar yolu darlıklarını özellikle ağız içinden aldığımız bukkal mukoza dokusu ile oldukça başarılı bir şekilde tedavi ediyoruz. Erkek hastalardaki deneyimimizi kadın idrar yolu darlıklarında uygulayarak yeni bir teknik geliştirdik. Bu yöntemle ameliyat ettiğimiz 7 hastanın tamamında başarılı sonuçlar elde ettik” açıklamasını yaptı.

Doç. Dr. Zümrütbaş da bu ödülü almalarına katkısı olan tüm ekibe teşekkür ederek çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.