PAÜ Hastanelerinde protokol ve iş insanlarına özel hizmet – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. SAĞLIK
  6. /
  7. PAÜ Hastanelerinde protokol ve iş insanlarına...

PAÜ Hastanelerinde protokol ve iş insanlarına özel hizmet

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ağustos 2021 Pazar - 11:26Güncelleme: 29 Ağustos 2021 Pazar - 13:35
PAÜ Hastanelerinde protokol ve iş insanlarına özel hizmet

Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde protokol üyeleri ve iş insanlarına özel hizmet uygulaması başlatıldı. Bu hizmetle ilgili Başhekim Prof Dr Selçuk Yüksel tarafından bir yazı kaleme alınırken, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk "Bir üniversite hastanesinin hastaları ekonomik ve sosyal statülerine göre sınıflandırması hiç hoş olmamış" diyerek, uygulamanın iptalini istedi.

Çeşitli dönemde uygulamaları ve borç yüküyle gündeme gelen PAÜ Hastanelerinde bu kez "ayırımcılık" çağrıştıran bir hizmet sunumu ortaya çıktı. Hastanenin, protokol üyeleri ile iş insanlarına yeni kurulan muayene biriminde hizmet vereceği duyuruldu.

BAŞHEKİMDEN YAZI

Protokol üyeleri ile iş insanlarına özel sunulacak hizmetle ilgili PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof Dr Selçuk Yüksel tarafından gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Değerli Protokol Üyeleri ve İş İnsanları" başlığıyla kaleme alınan yazıda, "PAÜ Hastaneleri olarak siz değerli misafirlerimizin sağlığı ve zamanı bizler için çok kıymetlidir. Bu kapsamda başhekimlik koridorunda yeni kurulan muayene birimi sizler için hizmet vermeye başlamış olup, randevu ve muayene işlemlerinizi mümkün olan en hızlı, en iyi şekilde verebilmek için düzenlenmiştir.

Bölüm Başkanı başhekim yardımcımız Doç Dr Özer Öztekin olup, sorumlusu Kerim Bahçeci ile iletişime geçebilirsiniz

Muayene için plaza girişi ya da başhekimlik koridor kapısını kullanabilirsiniz. randevu ve hizmet almak için …… nolu telefondan yardım alabilirsiniz."

ÖZTÜRK’TEN "İPTAL EDİN" ÇAĞRISI

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, PAÜ Hastanelerinde "ayırımcılığı" çağrıştıran bu uygulamayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Öztürk, "Bir üniversite hastanesinin hastaları ekonomik ve sosyal statülerine göre sınıflandırması hiç hoş olmamış. Protokol ve iş insanlarının sağlığı ve zamanı çok kıymetli imiş! vatandaşın canı ..... @pauedutr bu kararı bir an önce iptal edin" paylaşımını yaptı.

ANAYASANIN 10. MADDESİ NE DİYOR?

Öte yandan, Anayasa’nın 10’uncu maddesinde eşitlikle ilgili vurgu yapılarak, "Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde (…) kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar” vurgusu yapılıyor. İşte o madde:

Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 7/5/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.

Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 md. Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde (…) kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.